ΚΟΣΜΟΣ

Για τις αλλαγές στα εργασιακά

Επεισοδιακές διαδηλώσεις στη Γαλλία με 24 τραυματίες

Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν την Πέμπτη μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων επιβολής της τάξης κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, γνωστοποίησε η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα, από τους οποίους «τρεις πολύ σοβαρά», στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων στη Γαλλία εναντίον του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, ενώ υπάρχουν επίσης τραυματίες και μεταξύ των διαδηλωτών.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ πρόσθεσε ότι έγιναν «124 συλλήψεις» σε όλη τη Γαλλία και κάλεσε τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων να «καταδικάσουν με την ίδια αποφασιστικότητα» με εκείνον αυτή τη βία, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «300 κουκουλοφόροι διαδηλωτές» επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, την ώρα που σχεδόν 15.000 άνθρωποι (60.000 σύμφωνα με μια συνδικαλιστική ένωση) είχαν κατακλύσει τους δρόμους.

diadilosi

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, επισήμανε η ίδια πηγή.

b

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.