ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.

Επίθεση στην... επίθεση Τσίπρα από Μητσοτάκη

Πρόκληση στον Πρωθυπουργό να αποδεχθεί και την πρόταση για εξεταστική στο Μνημόνιο.

Με υψηλούς τόνους ως προς τις σκοπιμότητες πίσω από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διερεύνηση των δανείων που έχουν ΜΜΕ και κόμματα αλλά και με πρόκληση – πρόσκληση προς τον κ. Τσίπρα να αποδεχθεί και τη συγκρότηση της εξεταστικής για το τρίτο μνημόνιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να παίξει επίθεση στην επίθεση του Πρωθυπουργού.

Συνεργάτες του Προέδρου της Ν.Δ. δηλώνουν ότι ο ίδιος δεν έχει να ανησυχεί για κάτι. Έχει αναγνωρίσει δημοσίως θα δυσθεώρητα χρέη του κόμματος, άνω των 210 εκατομμυρίων ευρώ, το έχει θέσει ήδη σε πρόγραμμα σκληρής λιτότητας, αποτελεί ειλημμένη απόφαση να μην ζητηθεί κανένα νέο δάνειο (σ.σ. το οποίο πάντως δεν θα μπορούσε να της δοθεί, ούτως ή άλλως) ενώ έχει ξεκινήσει και η εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων από τα μέλη του κόμματος και τους βουλευτές (σ.σ. παρακρατείται επιπλέον 5% από τους μισθούς τους).

Είναι, ωστόσο, σαφές ότι στόχος του κ. Τσίπρα δεν είναι να αναδείξει την κακή οικονομική διαχείριση της Ν.Δ. αλλά τη διασύνδεση των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με το τραπεζικό σύστημα, που τους επέτρεπε να παίρνουν δάνεια πέραν κάθε οικονομικής λογικής. Αυτό θα ισχυριστεί ο κ. Τσίπρας και σε αυτό θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης.

Πώς; αναγνωρίζοντας μεν τα λάθη του παρελθόντος, προβάλλοντας το τί θα πράξει εφεξής η ΝΔ (λιτότητα, διαφάνεια στα οικονομικά κλπ) αλλά και προχωρώντας στην αντεπίθεση, προκειμένου να αναδείξει ότι μοναδικός στόχος του κ. Τσίπρα από τη σημερινή συζήτηση δεν είναι άλλος παρά η προπαγάνδα.

Δεν θα επιτρέψουμε στον Πρωθυπουργό να διαφύγει από τις ευθύνες του, δεν το πράξαμε ούτε στην προ ημερησίας των πολιτικών αρχηγών, δεν θα το κάνουμε ούτε σήμερα, σχολιάζουν γαλάζια στελέχη, «φωτογραφίζοντας» και τον τρόπο που θα κινηθεί ο κ.Μητσοτάκης. Δηλαδή, με γενίκευση της κριτικής προς τον κ. Τσίπρα, προκειμένου ο τελευταίος παρά τους υψηλούς τόνους για τα... δάνεια, να κληθεί να απαντήσει και για τα μείζονα: για την διαπραγμάτευση και την οικονομία, τα εθνικά θέματα, το προσφυγικό, την υγεία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.