ΕΛΛΑΔΑ

Στις 15 Απριλίου

Έρχεται στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες ο πάπας Φραγκίσκος

Στην Ελλάδα θα βρεθεί την επόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου ο πάπας Φραγκίσκος και θα μεταβεί από κοινού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Λέσβο για να απευθύνουν μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται  στο hotspot του νησιού.
papas-fragkiskos-570

Είναι η πρώτη φορά μετά την επίσκεψη του πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ που επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θα βρεθεί στην Ελλάδα. Στην επίσκεψη του Πάπα και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στη Μυτιλήνη έχει προσκληθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε την ηγεσία της ιεραρχίας πως οι αρχές του Βατικανού ανταποκρίθηκαν σε επιστολή που είχε στείλει τον Μάρτιο στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης και επικεφαλής Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό.

Από το Βατικανό μεταφέρθηκε η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου να έρθει στην Ελλάδα για να επισκεφτεί τη Λέσβο. «Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. Για την επίσκεψη αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, ένα από τα πολλά νησιά μας που βίωσε βαθύτατα και εξακολουθεί να βιώνει την τραγωδία του προσφυγικού προβλήματος», αναφέρει η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο πάπας Φραγκίσκος τέλος έχει επισκεφθεί και το ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, όπου ζήτησε με έμφαση να μπορέσουμε να πάψουμε να θρηνούμε για το χαμό της ζωής όσων επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη αφήνοντας πίσω τους ακραία φτώχεια και πολέμους.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.