MEDIA

Ανακοίνωση για την πολυήμερη απεργία

ΕΣΗΕΑ: Προς νέες διαγραφές δημοσιογράφων

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων, είναι η μόνη διέξοδος για την διασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης, τα οποία ο κλάδος επιμένει να υπηρετεί με αποφασιστικότητα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ «χαιρετίζει τους αγώνες του δημοσιογραφικού κόσμου, που από την περασμένη Πέμπτη με τις απεργιακές κινητοποιήσεις έδωσε δυναμική απάντηση σε όσους θέλουν να καταργήσουν την αυτονομία των Ταμείων και των πόρων τους, που μαζί με τις Ενώσεις Συντακτών αποτελούν πυλώνες της ανεξαρτησίας τους».

«Θεωρούμε ότι, τις νέες απεργιακές δράσεις και μορφές του αγώνα όλοι οι συνάδελφοι θα υπηρετήσουν από τα έντυπα, τα ραδιοτηλεοπτικά και τα διαδικτυακά Μέσα, μαζί με τους ανέργους, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους συναδέλφους. Σ΄ αυτόν τον αγώνα υπήρξαν δυστυχώς και μελανά σημεία, με κρούσματα απεργοσπασίας, τα οποία το Δ.Σ. καταγγέλλει και καταδικάζει δημόσια» και «αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες διαγραφής των απεργοσπαστών»

«Πρέπει όλοι ν’ αντιληφθούν ότι, εργοδοτικές πρακτικές και απόπειρες διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος, από πολιτικά και άλλα κέντρα δεν θα περάσουν. Οι αγώνες μας δεν υπονομεύονται», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.