Neo

Έστω και αργά …αποκαλύπτονται!

Στις αναφορές του πρώην κεντρικού τραπεζίτη Γιώργου Προβόπουλου, αναφέρεται ο Μιχάλης Καρχιμάκης, σχολιάζοντας πως «αποκαλύπτει κατόπιν εορτής όμως τους πραγματικούς ενόχους της καταστροφής της χώρας από το 2004-2009».

Ο πρώην υπουργός καταγγέλλει ότι ενώ ο κ.Προβόπουλος γνώριζε από το 2008 από έκθεση του ΔΝΤ ποια ήταν η κατάσταση της Οικονομίας, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2009 έλεγε άλλα στον Γιώργο Παπανδρέου. Κάνει λόγο μάλιστα για μία άτυπη ‘ομερτά’ που υπάρχει μέχρι σήμερα από όλους όσοι ήθελαν να απαλλάξουν τον πραγματικό υπαίτιο της καταστροφής και να τα φορτώσουν στον «επικίνδυνο για τα συμφέροντά τους», όπως λέει, Γ.Παπανδρέου.

«Η αλήθεια όμως, κάθε μέρα που περνά, κερδίζει έδαφος», συνεχίζει ο Μ.Καρχιμάκης, «οι πραγματικοί υπονομευτές της χώρας αποκαλύπτονται και όσοι συγκάλυπταν τους υπονομευτές με τις εγκληματικές τους αποσιωπήσεις, αυτοαποκαλύπτονται».

Το κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σήμερα, υποστηρίζει πως έστω και έτσι, η ανάδειξη της αλήθειας συνιστά την ηθική και πολιτική αποκατάσταση αυτών που πλήρωσαν πολιτικά, χωρίς να ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή.

Παράλληλα, όμως, συνιστά κατά τον ίδιο και μία πράξη εγκληματικής ανευθυνότητας «για αυτούς που το απέκρυψαν και στη συνέχεια συνέβαλαν με την ανοχή τους και όχι μόνο και στην αποδρομή με διάφορους τρόπους του τραπεζικού συστήματος και στην ανοχή διαφόρων ειδών φοροπαραβατών».

Ονόματα να μη λέμε, οικογένειες να μη θίγουμε…

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. leonardos 18:30 03/04/2016

  ΣυριζαΑνελ !!!!! Το πλυντήριο της Καραμανλικής εξαετίας.

 2. ΝΒ 15:31 03/04/2016

  ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

  *Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα έσωζαν τον ίδιο και το Πασοκ, αλλά θα οδηγούσαν τη χώρα σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!
  *Κατάφερε να ανατρέψει ΤΗ ‘’ΡΗΤΡΑ’’ της Λισσαβόνας , που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ οποιαδήποτε μορφή οικονομικής βοήθειας σε μέλη της Ε.Ε με οικονομικά προβλήματα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε το 2008 η Γερμανία και αρνήθηκε ΤΟΤΕ! την βοήθεια, προς την ΗΔΗ χρεοκοπημένη Ελλάδα , σύμφωνα με το Eurogroup του Δεκεμβρίου 2008, που συμμετείχε και ο ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ σαν αντιπρόσωπος του ΔΝΤ και ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
  *Ο Γιώργος Παπανδρέου ‘’ανέτρεψε’’ την ρήτρα, βρήκε χρήματα ( Όχι βέβαια σε Ρωσία και Κίνα), 240 δις ευρώ, κατάφερε να γίνει ΜΕΙΩΣΗ-ΚΟΥΡΕΜΑ του χρέους κατά 120.δις ευρώ.
  **Αυτή η απόφαση μείωσης του χρέους απέδειξε και αποδεικνύει περίτρανα την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της ΕΕ στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου. Ήξεραν και ξέρουν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τιμά τον λόγο του για αυτόν και τον τιμούν ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ήξεραν ! ότι τα χρήματα που θα έδιναν στον Παπανδρέου θα τα σεβόταν και θα έκανε την ΠΡΕΠΟΥΣΑ χρήση.
  *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2020, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.
  *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, απετέλεσαν οι νόμοι, οι διαρθρωτικές αλλαγές , τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες, η διαύγεια, η φοροδοτική ισότητα, η άρση του τραπεζικού απορρήτου, ο οικονομικός εισαγγελέας, οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής. Ναι ! αυτόν που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.
  *Με ποια εχέγγυα έρχεται σήμερα ο Τσίπρας και υπόσχεται τόσο προεκλογικά ,όσο και μετεκλογικά μείωση του χρέους από την ΕΕ, όταν η μέχρι σήμερα ΣΠΑΤΑΛΗ και μικροκομματική διακυβέρνηση της χώρας υπήρξε πελατειακή και αντισυνταγματική ‘’αντάξια’’ της κλίκας των όψιμων απογόνων του σταλινικού ολοκαυτώματος της δημοκρατίας, της ισότητας της ανθρωπιάς
  * ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας. Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί . Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ σε ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’.
  *Είχαν ‘’πείσει’’ τον Έλληνα ότι η λαμογιά είναι ‘’μαγκιά’’ και εξυπνάδα και ότι η εργασία και η ιδιοκτησία ..κουράζουν τον άνθρωπο και του δημιουργούν άγχος και προβλήματα. όπως έλεγαν οι πίσω από το τείχος της ντροπής , επί τόσα χρόνια μέχρι το 1990…
  *Η μείωση του χρέους. εκ μέρους της ΕΕ. ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!
  *Τι από όλα αυτά , εφάρμοσαν τόσο ό Σαμαράς, όσο και σήμερα το δίδυμο της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της σπατάλης?
  Ν Μαντάγαρης

 3. Βόμβα Αβραμόπουλου στη ΝΕΤ: ‘’Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ’’
  ===============================================
  Η ΝΔ έκανε την διαρροή της σκέψης παραίτησης του Παπανδρέου…δεν έπρεπε να το κάνουμε
  Αν είναι δυνατό. Βγαίνουν και το παραδέχονται ανοιχτά ότι η Συγγρού ήταν αυτή που πήγε να φέρει προ τετελεσμένου γεγονότος τον Παπανδρέου! Πήγε να τον παγιδεύσει!

  Και τι κάνεις κύριε Αβραμόπουλε αφού δε συμφωνείς? Το λές στη Έλλη Σταη? Άνδρας δεν είσαι ρε ανδρείκελο να πας να το πεις μπροστά στον Σαμαρά ή μήπως φοβάσαι μην σε….
  αρχίσει στις φάπες ο Λαζαρίδης? Παίζει πόκερ και τσαλίμια ο Σαμαράς την ώρα που όλα κρέμονται από μια κλωστή για τη χώρα μας και κανένας εκεί στη ΝΔ δεν βρίσκεται να δικαιολογήσει την ιδιότητα του ως πολίτικος …

  Ο Αβραμόπουλος ομολόγησε αβίαστα στη Στάη πως οι διαρροές γύρω από τις συνομιλίες Παπανδρέου-Σαμαρά, έγιναν από τη Συγγρού.
  «Εσείς το…λέτε, διαρροές, κυρία Στάη. Εμείς το λέμε, ενημέρωση των δημοσιογράφων» .
  Κι αφού έριξε τη βόμβα, έβγαλε και την ουρά του απ’ έξω.
  «Αν θέλετε τη δική μου γνώμη, θα ‘πρεπε να ‘χει αποφευχθεί» .
  Σπουδαία πράγματι, υπηρεσία του αντιπροέδρου της Ν.Δ. , προς το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ…

 4. Φορολογική Δήλωση 4.051.949,01 Ευρώπουλα !!!

  5/12/09

  Αυτό είναι το Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας VETO 6/12/2009 , με βάση το οποίο ο κ.Προβόπουλος δήλωσε στην Εφορία κατά το έτος 2008….

  το Αστρονομικό ποσό των 4.051.949,01 Ευρωπουλακίων !!!

  Αυτή είναι η φτωχική Ελληνική πραγματικότητα… εν μέσω κρίσης.

  Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος , Γιώργος Προβόπουλος, που κρατάει τα «κλειδιά» του δημοσίου χρέους, το 2006 πήρε και επιστροφή φόρου απο το Υπουργείο Οικονομικών.

  Τώρα, ο κύριος 4.051.949,01 ζεστά και μετρητά, προτείνει λύσεις, ζητώντας από τον λαό άγρια λιτότητα…για να βγούμε απο το αδιέξοδο!

  Aπό τα ανωτέρω εισοδήματα των 4.051.949 ευρώ, σχεδόν το 100%, αποτελούν αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, τα οποία φορολογούνται με πολύ χαμηλότερο συντελεστή ή δεν φορολογούνται καθόλου με βάση το Ελληνικό φορολογικό σύστημα.

  Και βέβαια, εμείς οι…. υπόλοιποι πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερες θυσίες για να βγάλουμε την χώρα απο το αδέξιοδο που την οδήγησαν οι… κατά καιρούς Εθνοσωτήρες Κυβερνήτες Μας !!!

 5. Ο Κώστας Καραμανλής,σε μία από τις τελευταίες του προσπάθειες να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης κάνει ανασχηματισμό.
  Στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τώρα ο Γιάννης Παπαθανασίου.

  Την πρώτη μέρα που αναλαμβάνει ως υπουργός Οικονομικών, στις 7 Ιανουαρίου του 2009, δέχεται ένα
  =================================================================
  τηλεφώνημα από τον Γιώργο Προβόπουλο. «Γιάννη, θέλω να μου αφιερώσεις μία ώρα σήμερα το απόγευμα
  =================================================================
  οπωσδήποτε, για να σε ενημερώσω», ακούγεται από την άλλη πλευρά της γραμμής.
  ===============================================================

  ΣΧΟΛΙΟ Ν Βράχου: Τι άραγε είπε ο Προβόπουλος στον ..κλειδαρά της Ερμού?
  Γιατί και οι δύο ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΛΕΞΗ !!! αλλά αντίθετα ο..κλειθαράς( που έγινε υπουργός) εξαπατούσε τους πάντες μέχρι και ΣΗΜΕΡΑ ?
  Μιλούσε για έλλειμμα 3,6 % ο υπουργός της »χαρτοπετσέτας)
  =====================================
  Κι όμως η Δικαιοσύνη με τους πάμπολλους απογόνους της »Χουντοσποράς» συνεχώς και επιδεικτικά προκαλεί με την παντελή ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ.
  Ποιος θα μας σώσει απο τους.. σωτήρες μας?

 6. Πρόβλεψη σοκ από Προβόπουλο( αλλά εκ των υστέρων είπε την αλήθεια)
  =======================================
  Στο 12% το ταμειακό έλλειμμα έως τα τέλη του 2009
  ============================================
  Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού, Γ,Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της ΤτΕ.

  Εκτίναξη του ταμειακού ελλείμματος στο 12% του ΑΕΠ, πιθανώς και περισσότερο, μέχρι το τέλος του χρόνου προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Ήδη στο εννεάμηνο, το ταμειακό έλλειμμα ήταν στο 10%.
  «Αυτό που επιτρέπεται να πω στη βάση των στοιχείων των ταμειακών για την πορεία του ελλείμματος με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του α εννεαμήνου και δυστυχώς το πρώτο εννεάμηνο προκύπτει ότι το έλλειμμα είναι της τάξης του 10%» είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Προβόπουλος.

  «Εάν συνυπολογίσει κανείς τη δυναμική όπως έχει διαμορφωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι τους επόμενους μήνες θα μπορούσε κανείς να πιθανολογήσει με σχετική βεβαιότητα ότι το έλλειμμα -δυστυχώς, το ξαναλέω- θα αγγίξει αν δεν ξεπεράσει τα επίπεδα του 12%» πρόσθεσε ο κ. Προβόπουλος.
  Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις Προβόπουλου, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Όπως καταλαβαίνετε, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε». Ο ίδιος πρόσθεσε πως για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Eurostat.

  Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης και ο προέδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Σπ.Παπανικολάου.
  Την Παρασκευή ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει την Τρίτη 13 Οκτωβρίου δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 και 52 εβδομάδων, ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης εκτινάχθηκε στα 292,3 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2009, από 282,07 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου.
  Με άλλα λόγια, η υπέρβαση σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού (για το σύνολο του έτους) ήταν περίπου 18 δισ. ευρώ ήδη από το πρώτο εξάμηνο.

  Τα Ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου ήταν στις 30 Ιουνίου 9,555 δισ. ευρώ.

  Την Πέμπτη, ο διοικητής της ΤτΕ, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι του και το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ φέτος.

 7. KT 11:04 02/04/2016

  Οι έστω και καθυστερημένες δηλώσεις του Προβόπουλου δεν αποκαλύπτουν μόνο ωμά τους κυρίους υπεύθυνους της χρεοκοπίας, αλλά κυρίως ξεσκεπάζουν τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να συγκαλύψει το έγκλημα με τον μανδύα του πολέμιου της διαφθοράς και του μεσσία της εθνικής κάθαρσης!!!! Το θέατρο της διεξαγωγής δίκης για το χρέος για την περίοδο Παπανδρέου και μετά, αφήνοντας έξω τους πραγματικά υπευθύνους, ξεπερνά κάθε όριο υποκρισίας και γελοιότητας!!!!

 8. Αγαπητέ μου κ. Καχριμάκη ,
  Πόσο σωστός και ειλικρινής παραμένεις με το να καταγράφεις εδώ και να μας υπενθυμίζεις τα πεπραγμένα του κ. Προβόπουλου…
  του ανθρώπου που συνετέλεσε όσο λίγοι μετά την μαφία του Καραμανλή στην πτώχευση και τα χρέη του παρελθόντος μας.
  Ο «φίλος » μας «ο γελωτοποιός του βασιλιά Τσίπρα » Βασίλης Λεβέντης όμως εχει διαφορετική γνώμη γιαυτόν τον τραπεζίτη και τον προτείνει σαν λύση για να αναλάβει τα ηνία της χώρας αν ποτέ γινόταν μιά καινούργια οικουμενική διακυβέρνησης ..
  Ο κ. Λεβέντης επίςης χαρακτήρισε «καλό παιδί, αλλά πολιτικά άπειρο» τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
  Είπε ότι ήταν λάθος η πρωτουλία του για απευθείας συνομιλίες με την Τουρκία, τον περασμένο μήνα στη Σμύρνη, ενώ αποκάλυψε ότι από τους υπουργούς εκτιμά …..τους κ. Μάρδα και Φλαμπουράρη.
  Το πόσο Σοσιαλιςτικό μπορεί να μετατραπεί και να εισέλθει στην Διεθνή Σοσιαλιστική το οπορτουνιστικό κόμμα της Ένωσης των Κεντρόων εξετάστε το , παρακαλώ , πιό προσεκτικά !
  «Ο λύκος κι αν εγέρασε , κι ´ άλλαξε το μαλί του. …. «

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.