ΕΛΛΑΔΑ

Στερούνται βασικών αγαθών

Eurostat: Σε κατάσταση φτώχειας πάνω από 2.300.000 Έλληνες

Σε κατάσταση ένδειας ζούσε το 22,2% του πληθυσμού της Ελλάδας το 2015, έναντι 8,2% του πληθυσμού της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν  στη δημοσιότητα.
ftoxeia

Η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα το ποσοστό του πληθυσμού της ΕΕ που στερείται βασικών καταναλωτικών αγαθών ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις.

Βάσει αυτών των στοιχείων, το 2015 στην Ελλάδα ζούσαν σε κατάσταση ένδειας περίπου 2,37 εκατομμύρια άνθρωποι και συνολικά στην ΕΕ, 41 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ενώ στην ΕΕ το ποσοστό του πληθυσμού που ζει σε κατάσταση ένδειας άρχισε να μειώνεται από το 2012 και μετά (από 9,9% το 2012 σε 8,2% το 2015), στην Ελλάδα κατέγραψε αύξηση από 19,5% το 2012, σε 20,3% το 2013, 21,5% το 2014 και 22,2% το 2015.

Σε κατάσταση ένδειας βρίσκεται στην ΕΕ το 8,3% των νοικοκυριών με δύο ή περισσότερους ενηλίκους με παιδιά, το 6% των νοικοκυριών χωρίς παιδιά και το 17,3% των μονογονεϊκών οικογενειών.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NB 18:18 14/04/2016

  Αν σήμερα ,ήταν κυβέρνηση του Πασόκ, με τον Γ. Παπανδρέου?

  Θα είμαστε καλλίτερα ή , χειρότερα???

  Γράφει ο Ν Βράχος

  Γνωρίζει πολύ καλά ο Έλληνας πλέον, ότι το πρόγραμμα εθνικής αποφλοίωσης [[Μέρκελ -Σαμαρά-Βενιζέλου ]] που ψηφίστηκε, δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό λογικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης Παπανδρέου, που λογικά και με πολύ προσεκτικά βήματα, προσκαλούσε τους Έλληνες να σώσουμε την πατρίδα μας, όπως εμφαίνεται στα προγράμματα ένα και δύο, με οποία επετεύχθη το οικονομικό θαύμα της μείωσης του ελλείμματος κατά 5% του ΑΕΠ σε ένα χρόνο.
  Το κόστος-επιβάρυνσης των πολιτών, ήταν 4Δις Ευρώ.

  *Δεν έχει καμιά σχέση, με τα βάρβαρα και πολλαπλά μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα, ύστερα από τρία χρόνια υπονόμευσης , πολιτικής αλητείας και διαπλοκής, για την αποπομπή του Γιώργου Παπανδρέου, με την αρχική προσπάθεια διάσωσης και τον τρόπο επιβάρυνσης των κατοίκων αλλά και με τον τρόπο σύλληψη της φοροδιαφυγής, της εφαρμογής Ευνομίας, της Ισοτιμίας, της Ισονομίας, της κοινωνικής προστασίας, της Εθνικής προστασίας και παρουσίας, η νέα απόπειρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ που ψηφίστηκε από τη βουλή, και αποτελεί αντίγραφο των εντολών που πήραν από τη Μέρκελ .
  Αυτών των εντολών που ο Γιώργος Παπανδρέου ΑΡΝΗΘΗΚΕ να αποδεχθεί και να εφαρμόσει για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

  *Σήμερα ο λαός μας πληρώνει τη δίχρονη επίθεση των υστερόβουλων ελλήνων(;) πολιτικάντηδων, εις βάρος της Ελλάδας, της οικονομίας, της εθνικής μας υπόστασης με βασική επιδίωξη, την εκτέλεση της εντολής που είχαν πάρει για απομάκρυνση του Γ. Παπανδρέου από την εξουσία. Ο δημοκρατικός μας λαός, αντιλαμβάνεται τη πραγματική επιδείνωση και κατάσταση της χώρας και τιμωρεί τους επίορκους συκοφάντες αφού αρνείται να υπακούσει στα κελεύσματά τους , τώρα που άρχισαν να ‘’τρώγονται’’ μεταξύ τους.

  Ποιος αμφισβητεί πλέον το δίκιο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το αγώνα που έκανε να υψώσει το ανάστημά του και να αγωνιστεί για τη σωτηρία της Ελλάδας? Ποιος πλέον αμφισβητεί το πόσο πιο ήρεμα, πιο μαλακά, πιο ανώδυνα θα είχαμε αντιμετωπίσει με επιτυχία, όλα όσα σήμερα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και το μέλλον δυσοίωνο για εμάς και τα παιδιά μας.
  Ποιοι μας ξεσήκωσαν εναντίον του υποσχόμενοι ‘’Παραδείσους και ρύζι’’? Γιατί αφού όλα με τον Γιώργο ήταν λάθος, όπως μας έλεγαν , σήμερα αγωνίζονται να εφαρμόσουν, ένα μέρος από αυτά που είχε αποφασίσει? Γιατί ξεπουλάνε την πατρίδα μας?
  Υπάρχει κανείς σήμερα που αμφισβητεί, ότι με βάση το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στα παγκόσμια χρονικά αποτέλεσμα της μείωσης του ελλείμματος κατά 6% το 2010, και τα μέτρα της εποχής εκείνης, θα είχαμε ΗΔΗ!!! βγει στις αγορές χωρίς την ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ???
  Μήπως πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας???

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.