ΕΛΛΑΔΑ

Την Κυριακή

Ευρεία σύσκεψη των εργαζομένων στην «Ηλεκτρονική»

Ευρεία σύσκεψη των εργαζομένων της εταιρίας «Ηλεκτρονική Αθηνών» συγκαλεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), την ερχόμενη Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 18:00, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με σκοπό το συντονισμό της συνδικαλιστικής και νομικής παρέμβασης των εργαζομένων.

Η ΟΙΥΕ καλεί την πολιτική ηγεσία του τόπου να ενεργοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΣΕΠΕ, ΣΔΟΕ) και να ελεγχθεί αφενός μεν η χρηματοοικονομική συμπεριφορά της εταιρίας και των νομίμων εκπρόσωπών της, τα τελευταία χρόνια αφετέρου δε, αν τηρήθηκαν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες διαβούλευσης και ενημέρωσης με τους εργαζόμενους.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, «η ΟΙΥΕ και οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για το νέο "λουκέτο" στην αγορά, αυτή τη φορά, στην "Ηλεκτρονική Αθηνών", που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν 47 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και να χάσουν τη δουλειά τους 450 εργαζόμενοι».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των εργαζομένων και της εργοδοσίας της Ηλεκτρονικής Αθηνών, μετά από αίτημα της ΟΙΥΕ αφενός μεν, για να διευκρινιστεί η πρόθεση της εργοδοσίας για το μέλλον της επιχείρησης αφετέρου δε, για να προστατευτούν στο ακέραιο τα συμφέροντα εργαζομένων, απέβη άκαρπη, καθώς η εταιρία δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και...προτίμησε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, την ίδια ώρα, στο ΕΒΕΑ».

«Σε αυτή την προκλητική στάση», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «άμεση ήταν η αντίδραση της ΟΙΥΕ και των εργαζομένων, οι οποίοι μετέβησαν στον τόπο της συνέντευξης, προκειμένου να ζητήσουν ενημέρωση και εξηγήσεις από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, αφού, μέχρι σήμερα, δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση για τις προθέσεις της διοίκησης της Ηλεκτρονικής και πληροφορήθηκαν την πτώχευση από τα μέσα ενημέρωσης. Ο δ/νων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της εταιρίας Ι. Στρούτσης, αναγκάστηκε να δεσμευτεί για συνάντηση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο αναστροφής της πτωχευτικής διαδικασίας και, σε κάθε περίπτωση, να διευθετηθούν όλες οι εργασιακές εκκρεμότητες και η καταβολή των αποζημιώσεών τους, πλην, όμως, αυτό δεν πρέπει να δημιουργήσει κανέναν απολύτως εφησυχασμό στους εργαζόμενους».

Σε κάθε περίπτωση, η ΟΙΥΕ διευκρινίζει ότι στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και «θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να διασφαλιστούν στο ακέραιο τα δικαιώματά τους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.