• Τι ισχύει για την παράλληλη ασφάλιση

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φαλάφελ με ταχίνι

falafel

Υλικά
1 κονσέρβα ρεβίθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
6 κουτ. σούπας αλεύρι
½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας ταχίνι
6 κουτ. σούπας γιαούρτι
1 κουτ. σούπας λεμόνι
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
πίτες κυπριακές
ντομάτα, μαρούλι και κρεμμύδι ψιλοκομμένα

Eκτέλεση
Προετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Ετοιμάζουμε τα φαλάφελ: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με λίγο από το νερό της κονσέρβας μέχρι να λιώσουν. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα αναμειγνύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι και με το μείγμα σχηματίζουμε μικρές μπάλες διαμέτρου 3 εκατοστών περίπου. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απομακρυνθεί το περιττό λάδι. Για να τα σερβίρουμε, ανοίγουμε μια «τσέπη» στην πίτα και τοποθετούμε 3 έως 4 φαλάφελ. Προσθέτουμε λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα, μαρούλι και κρεμμύδι και τα περιχύνουμε με αρκετή σάλτσα.

Πηγή : www.thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.