ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποιημένη η ελληνική πλευρά-Μ. Σουλτς: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης άμεσα

Χρέος, φορολογικό και ασφαλιστικό στη συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συναντήθηκε στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε στις 13.00, ώρα Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΕΚ.
tsipras soults

Κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, τους δύο πολιτικούς απασχόλησαν τα δύο νομοσχέδια, φορολογικό και ασφαλιστικό, που προετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στο γεύμα παρακάθισε και ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παπάς.

Στόχος του πρωθυπουργού ήταν να εξηγήσει, επί της ουσίας, τα δύο νομοσχέδια και να επαναλάβει την ελληνική θέση, ότι ο τρόπος κατανομής των βαρών είναι υπόθεση της κυβέρνησης, στο βαθμό που η συμφωνία εφαρμόζεται πλήρως.

Η ελληνική πλευρά εξέφρασε την ικανοποίησή της  για το αποτέλεσμα της συνάντησης, καθώς κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, διαπιστώθηκε κοινός τόπος και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκησε μιάμιση ώρα, ο πρόεδρος του ΕΚ αποδέχθηκε ότι δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα, ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.

Μ.Σουλτς: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό

Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την Ελλάδα και τους θεσμούς ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό ζήτησε ο Μάρτιν Σουλτς, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Στρασβούργο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μάρτιν Σουλτς μετά την συνάντηση σημειώνεται ότι οι δύο πολιτικοί «αντάλλαξαν αναλυτικές απόψεις. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις αναφορικά με τα συμπεράσματα της αξιολόγησης».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι κύριοι Τσίπρας και Σουλτς συμφώνησαν ότι «οι θεσμοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνουν σε όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο. Ελλάδα και θεσμοί καλούνται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Όλα καλά καί ωραία αλλά απορία έχω καί ερωτώ Οί μεσιέρ Μ.Σούλτσ καί Ολαντ θά δώσουν διαταγή στον Διευθυντή τού ΕΦΣΜ η τήν διευθύντρια τού τα ΔΝΤ νά κλείσουν τήν αξιολόγηση; Καί άντε τό κάνουν, δεν θά φανούν γελοοι οι μεν ή γκαραγκιόζηδες οί δέ άν τό δεχτούν; Γιατί ό πρωθυπουργός δέν πήγε νά μιλήσει προσωπικά σ αυτούς;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.