ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκληρά μέτρα για όλους προτείνει η κυβέρνηση

«Φωτιά» θα πάρουν η βενζίνη και τα τσιγάρα - Χαράτσι σε κινητά και tv

Αυξάνεται η φορολογία σε όλους σχεδόν τους έμμεσους φόρους.
forosok

Με φόρους, φόρους και φόρους γεμίζει η κυβέρνηση τους φορολογούμενους σε μια προσπάθεια να κλείσει το δημοσιονομικό κενό αδυνατώντας να περικόψει το τεράστιο δημόσιο τομέα και το πελατειακό κράτος.

Αυξήσεις σε καύσιμα, φυσικό αέριο, τσιγάρα, κινητή τηλεφωνία, αγορά ΙΧ αυτοκινήτων, ΕΝΦΙΑ, συνδρομητική τηλεόραση και internet, επιβολή τέλους στις τραπεζικές επιταγές βρίσκονται στο κυρίως μενού που παρουσίασε το οικονομικό πιτελείο στους πιστωτές της χώρας ύψους 1,8 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 1% του ΑΕΠ.

Το πακέτο των μέτρων θα εξετασθεί στο σημερινό ραντεβού που θα έχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με τους επικεφαλής του κουαρτέτου των θεσμών.
Ειδικότερα οι προτάσεις της κυβέρνησης αφορούν

-Καύσιμα: Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην αμόλυβδη βενζίνη, το υγραέριο κίνησης και το φυσικό αέριο. Για το πετρέλαιο προβλέπεται η αύξηση του φόρου στο ντίζελ, ενώ για τη αμόλυβδη βενζίνη η αύξηση του ΕΦΚ θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής της αμόλυβδης κατά 10 λεπτά το λίτρο. Επίσης προτείνεται αύξηση του φόρου στην κατανάλωση φυσικού αερίου.

-Επιταγές. Επιβολή ενός τέλους 10 ή 15 λεπτά του ευρώ στις τραπεζικές επιταγές. Το μέτρο αυτό έρχεται μετά την απόρριψη από τους θεσμούς της ελληνικής πρότασης για επιβολή φόρου 1 τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές.

-Καπνός – οινοπνευματώδη ποτά. Αύξηση φορολογίας στο καπνό και τα οινοπνευματώδη ποτά.

-Αυτοκίνητα. Αλλαγές στο τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων το οποίο θα υπολογίζεται με την εμπορική αξία του αυτοκινήτου.

-Κινητή τηλεφωνία – συνδρομητική τηλεόραση: Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα αναλάβουν να αποδίδουν επιπλέον έσοδα στο δημόσιο που αναλογούν σε αύξηση του ειδικού τέλους κατά 5 λεπτά ανά χρήστη. Το ίδιο θα συμβεί και με τις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης, οι οποίες θα κληθούν να καταβάλουν τέλος για τον αριθμό των συνδρομητών τους.

-Ακίνητα. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται πρόταση για παρεμβάσεις στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ και τον συμπληρωματικό φόρο με στόχο την αύξηση των βεβαιωμένων εσόδων στα 3,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.