ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ:«Δεν υπάρχει προθεσμία για την ελληνική αξιολόγηση»

Σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση, που έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνο την ανάγκη η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου, ο επικεφαλής του Eurogroup υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωσή της.
nt

«Δεν υπάρχει προθεσμία για την ελληνική αξιολόγηση» είπε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και εκπροσώπων των δανειστών.

Πάντως εξέφρασε την ελπίδα η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί σύντομα αν και παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει μία σειρά δύσκολων μέτρων. Εκτίμησε δε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διαφανεί, εάν Ελλάδα και δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως το τελευταίο διάστημα έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν θα προκύψει μία ακόμη ελληνική κρίση. Το επόμενο Eurogroup είναι προγραμματισμένο για τις 22 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, οι επικεφαλής των θεσμών μετέβησαν στις Βρυξέλλες για  κατ’ ιδίαν διαβουλεύσεις με τους προϊσταμένους τους και αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα τις επόμενες ώρες για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Apo Porto 18:27 08/04/2016

    Den mborousan na kouventiasoun thlefonikos ke eprepe na pan stas Brussels?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.