ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την απώλεια του Γ.Αρσένη

Γιώργος Παπανδρέου: Χάσαμε έναν καλό φίλο

«Ο Γεράσιμος Αρσένης, δεν ήταν μόνον ένας σημαντικός πολιτικός που έδωσε το παρόν την εποχή των αγώνων για την Αλλαγή, αλλά ήταν και ένας καλός φίλος», τονίζει στο συλληπτήριο μήνυμά του ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.

«Η έμφυτη ευγένειά του, το ανοικτό του μυαλό, ο τρόπος που αντιλαμβάνονταν την πολιτική σε όλο της το εύρος, τον έφερε κοντά στον Ανδρέα, ίσως και γιατί ήταν κοινή αφετηρία τους η ακαδημαϊκή εμπειρία, αλλά και η έμπρακτη δράση τους στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης. Ο Γεράσιμος, είχε ένα σπάνιο ταλέντο να βλέπει τη μεγάλη εικόνα και να την ερμηνεύει και με κοινωνικό πρόσημο. Οι αναλύσεις του, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία που μπορούσε κανείς να διατυπώσει, κατέληγαν σε ολοκληρωμένες προτάσεις για πολιτική δράση» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός.

«Προσωπικά δεν έπαψα ποτέ να τον θεωρώ φίλο, όπως και η οικογένειά μου, ακόμη και όταν υπήρχαν πολιτικές διαφωνίες. Πάντα προσιτός, πάντα έτοιμος να ανοίξει το σπίτι του, υπέρμαχος του διαλόγου. Μπορούμε όλοι να είμαστε σίγουροι για το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα. Είχε προβλέψει την κρίση που περνάμε σαν χώρα, έγκαιρα, και παρά τις ελπίδες του να ξεπεράσουμε σύντομα τα αδιέξοδα, έλεγε συχνά πως το πολιτικό μας σύστημα θα κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις μόνο όταν η κρίση θα χτυπήσει δυνατά την πόρτα μας»,  αναφέρει ο κ. Παπανδρέου και καταλήγει στη δήλωσή του: «Εκ μέρους και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αποχαιρετώ με μεγάλη θλίψη, έναν σύντροφο, έναν φίλο. Στη Λούκα και την οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. «Γιώργο χάσαμε»
    (Αρσένης στον Παπανδρέου αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εσωτερικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου το 1996)

    R.I.P.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.