ΕΛΛΑΔΑ

Βερολίνο

Γερμανός υφυπ. Οικονομικών: «Θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία για την Ελλάδα»

«Προφανώς χρειάζεται πάντα να δοθεί και να κριθεί μια μάχη όταν πρόκειται για την Ελλάδα», σχολίασε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γενς Σπαν.
berlin

Πάνω από 1 εκατομμύριο μετανάστες έχουν μπει στην ΕΕ από το 2015, στη σοβαρότερη κρίση προσφύγων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η οποία περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την οικονομική βοήθεια, σημειώνει το Bloomberg.

Με την Ελλάδα να αποτελεί το σημαντικότερο σημείο διέλευσης των μεταναστών και τη Γερμανία τον τελικό προορισμό επιλογής των περισσότερων εξ αυτών, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μοιράζονται κοινές αιτίες ανησυχίας στο εσωτερικό αντίστοιχα και αντιμετωπίζουν παρόμοιες διεθνείς πιέσεις, γεγονός που ενδέχεται να καταστήσει λιγότερο πιθανή την επανάληψη μιας κρίσης όπως αυτή που είχε σημειωθεί πέρυσι όσον αφορά το πρόγραμμα στήριξης.

«Προφανώς χρειάζεται πάντα να δοθεί και να κριθεί μια μάχη όταν πρόκειται για την Ελλάδα», σχολίασε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γενς Σπαν. «Αλλά έχω τη βεβαιότητα ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.