ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στη Real News

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση τηρεί στο ακέραιο τη συμφωνία του καλοκαιριού

Η προληπτική νομοθεσία κάτω από δεκάδες προϋποθέσεις, εκτός του ότι αντικρούει στο νομικό σύστημα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προκαλώντας εμπόδια στην οικονομία και τις επενδύσεις , αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην Real News , σχολιάζοντας τα πρόσθετα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ να νομοθετηθούν. Υπογραμμίζει πως με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκταμιεύεται η δόση και αρχίζει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους ενώ επισημαίνει πως θα μείνουν με την όρεξη όσοι προσβλέπουν σε ρωγμές στην κυβερνητική πλειοψηφία.
gerovasili

«Η κυβέρνηση τηρεί στο ακέραιο τις απαιτήσεις της συμφωνίας του καλοκαιριού, ξεπερνώντας μάλιστα τους στόχους. Το ίδιο οφείλουν και όλες οι υπόλοιπες πλευρές. Ήδη από τη συμφωνία του καλοκαιριού προβλέπονταν διορθωτικές κινήσεις αν και όταν διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους. Έχουμε επιτύχει υπεραπόδοση στην κάλυψη των στόχων, κάτι που αποδεικνύεται χωρίς αμφιβολία και από τα στοιχεία της EUROSTAT. Η προληπτική νομοθεσία κάτω από δεκάδες προϋποθέσεις, εκτός του ότι αντικρούει στο νομικό σύστημα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προκαλώντας εμπόδια στην οικονομία και τις επενδύσεις. Τελικά δηλαδή να έχει υπονομευτικό αποτέλεσμα στο ίδιο το πρόγραμμα. Εμείς αποδείξαμε ότι επιτυγχάνουμε και ότι ανατρέπουμε τις προβλέψεις προς το καλύτερο. Το ΔΝΤ αντιθέτως είναι γνωστό πόσες και πόσο αποτυχημένες προβλέψεις έκανε» αναφέρει η κ Γεροβασίλη.

«Η κυβέρνηση υλοποιεί μία συμφωνία την οποία έθεσε στην κρίση του ελληνικού λαού, σεβόμενη τους κανόνες της δημοκρατίας - σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά, οι οποίες έφερναν μνημόνια, έχοντας παραπλανήσει τον ελληνικό λαό και καταστρατηγήσει το προεκλογικό τους πρόγραμμα» αναφέρει και τονίζει πως « η αποτελεσματικότητά μας είναι αποδεδειγμένη με χειροπιαστά στοιχεία, έχοντας για πρώτη φορά επιτύχει υπεραπόδοση στην τήρηση των όρων συμφωνίας και με πιο θετικές οικονομικές επιδόσεις από τις προβλέψεις (με στοιχεία της EUROSTAT, 0,7% πρωτογενές πλεόνασμα, αντί για 0,25% έλλειμμα και οριακή ύφεση 0,2%, αντί για 0,7% του ΑΕΠ το 2015)» .

Όσον αφορά την στάση των βουλευτών στην ψήφιση των μέτρων επισημαίνει πως «οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν αποδείξει ότι αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους… Καθώς δεν παρεκκλίνουμε από τη συμφωνία, του Αυγούστου θα μείνουν με την όρεξη όσοι προσβλέπουν σε ρωγμές στην κυβερνητική πλειοψηφία».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος και στο συνέδριο της ΝΔ ζήτησε εκλογές η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως «θέλει την εξουσία εδώ και τώρα, φοβούμενος την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οπότε και η ακραία καταστροφολογική ρητορική του δεν θα έχει καμία αξία, φαίνεται ότι εύχεται να πραγματοποιηθούν οι τρομολαγνικές προβλέψεις του για την οικονομία. Δεν αρκείται στο να υπερασπίζεται τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά προσφεύγει και σε ανεύθυνες ακροδεξιές κορώνες περί «τάξης και ασφάλειας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία αναστολή στην αξιοποίηση κάθε μέσου και την υιοθέτηση ακροδεξιάς ατζέντας για την κατάληψη της εξουσίας».

Για την ψήφιση των νομοσχέδιων (ασφαλιστικό –φορολογικό) η κ. Γεροβασίλη αναφέρει πως η Βουλή, ως είθισται, θα διακόψει για το Πάσχα, οπότε η συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνει μετά το Πάσχα με την επανέναρξη των εργασιών.

Για την εκταμίευση της δόσης και την συζήτηση για το χρέος υπογραμμίζει πως «το πλαίσιο της συμφωνίας είναι σαφές. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκταμιεύεται η δόση και αρχίζει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται από όλα τα αντισυμβαλλόμενα μέρη».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΒ. 23:08 23/04/2016

  ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ ΣΗΜΕΡΑ…

  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

  Η Ελλάδα συμφώνησε για προληπτικά μέτρα!

  «Η Ελλάδα συμφώνησε να εργαστεί πάνω σε προληπτικά μέτρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ αμέσως μετά τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών.
  Όπως είπε χρειάζεται πακέτο προληπτικών μέτρων για την Ελλάδα, ενώ επεσήμανε ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία για ασφαλιστικό, φόρο εισοδήματος, κόκκινα δάνεια και αποκρατικοποιήσεις.
  «Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα έως ότου κλείσει η αξιολόγηση. Είμαστε πολύ κοντά όμως», σημείωσε.
  Επεσήμανε πως: «Αν γίνουν βήματα σε όλες τις παραμέτρους είναι πιθανό Eurogroup την επόμενη Πέμπτη».
  Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι: «Όταν η Ελλάδα τηρήσει τα συμφωνηθέντα θα εξετάστουν μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
  «Συζητήσαμε πολύ για την Ελλάδα σήμερα και τα επόμενα βήματα. Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος» ανέφερε.
  Για το χρέος απέκλεισε την πιθανότητα κουρέματος και είπε: «Θα κοιτάξουμε τις πιθανότητες reprofiling μέσω μεγαλύτερης περιόδου ωρίμανσης».

  Λαγκάρντ: Να νομοθετήσει η Ελλάδα τα νέα μέτρα ώστε να είναι… έτοιμα
  Να έχουν νομοθετηθεί εκ των προτέρων τα προληπτικά μέτρα που ζητά η τρόικα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, ζήτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το Eurogroup.
  «Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να νομοθετηθούν εκ των προτέρων και να είναι αξιόπιστα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ, λέγοντας επίσης πως «ζήτησα από την ομάδα μου να είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Ελλάδα».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.