ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βρισκόμαστε στο παρά πέντε της αξιολόγησης»

Γεροβασίλη: Το συμφέρον της χώρας απαιτεί πολιτική σταθερότητα

«Άκαιρη και ανεδαφική είναι η σεναριολογία περί εκλογών, όταν βρισκόμαστε στο παρά πέντε της αξιολόγησης», δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΣΗ».
olga_gerovasili

Επισημαίνει ότι τα σενάρια αυτά συντηρούνται από την αντιπολίτευση «τη στιγμή, μάλιστα που το συμφέρον της χώρας επιβάλλει πολιτική σταθερότητα» νομίζοντας ότι οι πολίτες ξέχασαν το «πολύ πιο βαρύ και άδικο πρόγραμμα που υλοποιούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Διευκρινίζει ότι σε αυτή την φάση διαπραγματευόμαστε σκληρά για σημεία της περσινής συμφωνίας που «προασπίζουν τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών».

Σημειώνει ότι έχει επιτευχθεί σύγκλιση σχεδόν σε όλα τα σημεία με τους ευρωπαίους εταίρους και πως μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος Μ. Σουλτς και Ρ. Γκουαλτιέρι, «κοινή επιθυμία όλων μας είναι η επίσπευση της αξιολόγησης». Εκφράζει την πίστη ότι και η δήλωση της προέδρου του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ «το τελευταίο που χρειάζεται είναι καθυστέρηση της αξιολόγησης» θα επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επαναλαμβάνει την άποψη ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να λύνει μόνη της τα προβλήματα της. Χαρακτηρίζει αναπόφευκτη την ύπαρξη του στο ζήτημα αυτό σε ρόλο τεχνικού συμβούλου αλλά αποδεδειγμένα «εγκληματική» τη συμμετοχή του στα προγράμματα αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας.

Αναφορικά με τις υπουργικές διενέξεις για τις αποκρατικοποιήσεις η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι αποτελούν μέρος της συμφωνίας του καλοκαιριού και ότι ο κ. Πιτσιόρλας ακολουθεί το πρόγραμμα. Βεβαίως σημειώνει δεν γίνονται με χαρά ειδικά όταν πρόκειται για νευραλγικές υποδομές τις οποίες ενέταξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο ΤΑΙΠΕΔ, παρόλη την βελτίωση των όρων που πετύχαμε με την επαναδιαπραγμάτευση».

Τέλος για τις μηνύσεις που υπέβαλαν σε βάρος της οι Αν. Σαμαράς και Γ. Κουμουτσάκος, η κ. Γεροβασίλη απαντά: Απορία ψάλτου βιξ. Αντί απάντησης στην ενοχλητική ερώτηση επιλέγουν την ποινικοποίηση του πολιτικού ερωτήματος… εμφανίζοντας ένα πρόσωπο ολοκληρωτισμού.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ?

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ‘’ΚΛΕΨΟΥΝ’’ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

  ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 13ουΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ
  ===================================================
  Αλ. Τσίπρας: «To ΔΝΤ δεν είπε ποτέ για περικοπή του 13ου και 14ου μισθού» Από pap-net | Ιανουάριος 24, 2013 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

  Η δεξιά έκοψε τους Μισθούς και όχι το ΔΝΤ.(Λέει ο Τσίπρας, τότε. Σήμερα όμως τα κάνει ο ίδιος χωρίς ντροπή και φιλότιμο)
  =============================
  Τα τελευταία τρία χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν μία δικαιολογία και μόνο όταν επρόκειτο να ψηφίσουν σκληρά οικονομικά μέτρα: «Τα επιβάλλει το ΔΝΤ και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις των Μνημονίων».

  Τα όσα υποστήριξε όμως ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, παρουσία του Πολν Τόμσεν και άλλων αξιωματούχων του Ταμείου, καταρρίπτουν
  ———————————————————————————————————————————————————–
  το μύθο. «Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα 13ου και 14ου» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

  Παράλληλα υποστήριξε ότι το ΔΝΤ κατανοεί ότι το ελληνικό πρόγραμμα «δεν βγαίνει χωρίς γενναίο κούρεμα», και σημείωσε ότι οι «οι ελληνικές κυβερνήσεις, πρώτον: έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους».

  Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Τσίπρα:
  ======================================
  «Είναι γνωστό και προφανές ότι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουμε πολύ σημαντικές διαφορές και αντιθέσεις. Από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε και διαφωνούμε ότι μπορεί να είναι προγράμματα εσωτερικής υποτίμησης και λιτότητας Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε με δραματικό τρόπο. Ιδιαίτερα, μετά τις δηλώσεις Μπλανσάρντ για το λάθος της εκτίμησης του πολλαπλασιαστή της ύφεσης.
  Διαπιστώνουμε ότι ένα τεχνοκρατικό λαθάκι έχει στοιχίσει πόνο και δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους.

  Ωστόσο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι από τη σημερινή μας συζήτηση με την ηγεσία του ΔΝΤ διαπιστώνουμε πρώτον: ότι ακόμη και το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα χρέους. Και δεύτερο, ότι δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα 13ου και 14ου.

  Γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, πρώτον: έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και δεύτερον: τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ον μισθό προκειμένου να μειώσουν τα έξοδά τους.

  Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ταυτόσημα, ακέραια, πολύ μεγάλη ευθύνη για τις σκληρά ταξικές τους επιλογές και για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός. Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε υπόψη της ηγεσίας του ΔΝΤ τις ενστάσεις μας για το γεγονός ότι στην τελευταία τους έκθεση υπεισέρχονται στην ελληνική πολιτική σκηνή με ένα ιδιαίτερα άκομψο και άδικο τρόπο. Η Δημοκρατία δεν θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα στην Ελλάδα.

  Η Δημοκρατία μπορεί να δώσει διέξοδο. Και μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα πρέπει να δώσει θετική διέξοδο».

  Αυτα έλεγε ο Αλέξης, προσπαθώντας να κλέψει ψήφους , συνειδήσεις και ΕΞΟΥΣΙΑ.
  Σήμερα, όχι μόνο ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, αλλά προκαλεί κι όλας, τόσο με τον τρόπο που επιχειρεί την ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ! όσο και με το θράσος του σταλινιστή που αφού ‘’ΣΚΟΤΩΣΕ’’ τον κομμουνισμό ζητάει να ‘’αγιάσει’’ με τα λείψανά του.

  Όταν όμως ‘’μπορείς’’ να συνεργαστείς ακροδεξιούς πολιτικούς ψεύτες, συκοφάντες και πατρογονικά φοροφυγάδες, τότε ‘’ΕΥΚΟΛΑ’’ μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ είναι να εκχωρεί την εξουσία σε απογόνους εχθρών του λαού και της πατρίδας μας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.