ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με την ιδιότητα του υπόπτου

Για νέες εξηγήσεις καλείται από τη Δικαιοσύνη ο Παπασταύρου

Νέες εξηγήσεις αναμένεται να κληθεί να δώσει ενώπιον της Δικαιοσύνης ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά , Σταύρος Παπασταύρου.
papastauroy

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπασταύρου, όπως και ο επιχειρηματίας Σάμπρι Μιωνί καλούνται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιοποίνων πράξεων .

Οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος καλούν εκ νέου τον κ. Παπασταύρου με βάση τα νέα στοιχεία που έλαβαν οι μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της off shore εταιρίας Stabri.

Όπως είναι γνωστό η εν λόγω εταιρεία περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και μετά από έρευνα οι αρχές είχαν παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του κ. Παπασταύρου για φοροδιαφυγή και
ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κ. Παπασταύρου κατέβαλε ποσό περίπου 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να σταματήσει η ποινική έρευνα σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο ίδιος εξάλλου από την αρχή είχε ισχυριστεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει στον οικογενειακό του φίλο Σάμπι Μιωνή .

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την καταβολή του ποσού που του είχε καταλογιστεί έφτασαν στα χέρια των εισαγγελέων από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους 450 σελίδες που περιλαμβάνουν έγγραφα δικηγορικού
γραφείου, το οποίο φέρεται να ειδικεύεται στη σύσταση off shore εταιριών.

Από αυτά φέρεται ότι οι αρχές οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο κ. Παπασταύρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των νέων στοιχείων έχουν σταλεί ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες του Σταύρου Παπασταύρου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.