ΚΟΣΜΟΣ

Mε φόντο και τα Panama Papers

«Γκρεμίζεται» ο Κάμερον, ντέρμπι για το Brexit

Kατά οκτώ μονάδες εμφανίζεται μειωμένη η δημοτικότητα του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, πέφτοντας στο 21% τις ημέρες μετά την υπόθεση των Panama Papers. 
cameron

Την ίδια στιγμή, οι Βρετανοί εμφανίζονται διχασμένοι για το Brexit, με τα ποσοστά και του «ναι» και του «όχι» στα ίδια επίπεδα και τη μερίδα των αναποφάσιστων σε ένα αρκετά μεγάλο 17%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov που δημοσιεύουν την Πέμπτη οι Times, το ποσοστό όσων υποστηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ είναι στο 39%, ακριβώς δηλαδή στο επίπεδο όσων θέλουν αποχώρηση. Ποσοστό 5% των συμμετεχόντων δε θα ψηφίσει, ενώ στο 17% βρίκσονται οι αναποφάσιστοι.

Το ποσοστό εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Κάμερον έχει μειωθεί κατά οκτώ μονάδες στο 21%, από το διήμερο 21-22 Φεβρουαρίου, οπότε είχε διεξαχθεί η τελευταία δημοσκόπηση.

Από την άλλη μεριά, το ποσοστό εμπιστοσύνης στον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν έχει αυξηθεί κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, στο 28%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Την ίδια ώρα το ποσοστό εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, που υποστηρίζει την αποχώρηση από την ΕΕ έχει μειωθεί επίσης, κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες στο 26%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή 1.693 ανθρώπων κατά το διήμερο 11-12 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.