ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκειται για ένα τάγμα καταδρομέων

Η Άγκυρα μετακινεί στρατεύματα από τα κατεχόμενα στη ΝΑ Τουρκία

Από τις πληροφορίες των αρμοδίων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν επιβεβαιώνονται, πληροφορίες στον τουρκικό Τύπο για την αποστολή ενός τάγματος καταδρομέων από τα κατεχόμενα στην νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητική πηγή.

Ωστόσο, τις πληροφορίες επιβεβαίωσε το Γενικό Επιτελείο Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που όμως έσπευσε να σημειώσει ότι η ενέργεια αυτή «δεν έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, και πως μόλις δημιουργηθεί ανάλογο τάγμα στην Τουρκία, οι καταδρομείς θα επιστρέψουν και πάλι στα καθήκοντά τους στην Κύπρο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπεύθυνου Τύπου του Γενικού Επιτελείου, ταξίαρχου, Ερτουγρούλγκαζι Οζκιουρκτσιού, «ένα τάγμα πολύ καλά εκπαιδευμένων στρατιωτών και υπαξιωματικών που βρίσκονται στην "ΤΔΒΚ" στάλθηκε στην επαρχία Μπεϊτούσεμπαπ της πόλης Σιρνάκ. Αυτοί θα αναλάβουν καθήκοντα διαφύλαξης της στρατιωτικής βάσης».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το τάγμα καταδρομέων, το οποίο αποτελείτο από ειδικούς και που μέχρι σήμερα είχε αυτά τα καθήκοντα διαφύλαξης της βάσης στην περιοχή, «τώρα θα αναλάβει τις επιχειρήσεις εναντίον του ΡΚΚ».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε έπειτα από άρθρο του ανταποκριτή της τουρκικής εφημερίδας «Σοζτζού», Σαϊγκί Οζτούρκ, στο οποίο καλούσε τον αρχηγό των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, Χαλούσι Ακάρ, να δώσει εξηγήσεις για την απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεων από τα κατεχόμενα σε μια περίοδο, μάλιστα, που διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.