ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εφικτή μόνον ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού»

Η απάντηση του Παυλόπουλου στον Λεβέντη για το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Aπαντητική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς τον πρόεδρο της «Ένωσης Κεντρώων» Βασίλη Λεβέντη, στο αίτημά του για σύγκληση της Σύσκεψης των Πολιτικών αρχηγών.
ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐôÄ ÐÑ. ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÕ ÌÅ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÇÓ "ÅÍÙÓÇÓ ÊÅÍÔÑÙÙÍ" ÂÁÓ. ËÅÂÅÍÔÇ(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Στην απαντητική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου αναφέρονται τα εξής:

Προς τον
Πρόεδρο της «ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ»
Κύριο Βασίλειο ΛΕΒΕΝΤΗ

Αθήνα, 4 Απριλίου 2016
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή που μου αποστείλατε, μέσω της οποίας με καθιστάτε κοινωνό των σκέψεων και των ανησυχιών σας αναφορικά με την πορεία της Χώρας μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης.

Με βάση τις περί αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας διατάξεις του Συντάγματος, αλλά και σύμφωνα με την όλη θεσμική και πολιτική πρακτική η οποία έχει ακολουθηθεί από τότε που καθιερώθηκε η δυνατότητα σύγκλησης Σύσκεψης, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, των Αρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων τα οποία εκπροσωπούνται στην Βουλή, η ως άνω Σύσκεψη είναι, θεσμικώς και πολιτικώς, εφικτή μόνον ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατόπιν τούτου, και κατ' ακολουθίαν των όσων σας εξέθεσα, η επιστολή σας πρέπει να απευθυνθεί στον κ. Πρωθυπουργό. Και εφόσον αυτός συμφωνεί, ύστερα βεβαίως από συνεννόηση με τους άλλους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, έχει την διακριτική ευχέρεια να μου το προτείνει, οπότε και ενεργοποιείται η αντίστοιχη αρμοδιότητά μου περί σύγκλησης της Σύσκεψης.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Να ! το πως θα φανταζόμουνα να έκλεινε την επιστολή του ο ΠτΔ μας προς τον κ. Λεβέντη:

    «…Με αλλα λόγια και γιά να ικανοποιήσω την πρόθεσή σας να γλύφετε τον πρωθυπουργό όπως ήταν συμφωνημένο να κάνετε για να βρήτε την υποςτήριξη του συςτήματος της διαπλοκής την οποία υπηραιτείτε ….και την υπηραιτείτε σαν πιθανός αντικαταστάτης του
    καμμένου φύλλου στην κυβέρνηςη που ειναι τώρα ο κ. Καμμένος …,
    Γλείφτε για μιά φορά ακόμη τον κ. Τσίπρα.
    Το ίδιο κάνω κίεγώ …»

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.