Neo

Η χώρα έχει ανάγκη από δύσκολες αλήθειες

Δεν διαχωρίζει το μέλλον της Κεντροαριστεράς από το μέλλον της χώρας. Κάθε άλλο. Τα …εξαρτεί.
saxinidis

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, πουεκτιμά ότι είναι ευθύνη των Σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων να αναλάβουνπρωτοβουλίες για να ανασυντάξουν τον χώρο και να εργαστούν για την έξοδο της χώραςαπό την κρίση. «Ησυζήτηση για την ανασύνταξη του χώρου θα βρει ανταπόκριση στην κοινωνία, αν οικοινωνικές δυνάμεις που θέλει να εκφράσει η Σοσιαλδημοκρατία έχουν καταλήξει σεμια ενιαία αφήγηση για το πώς έφτασε η χώρα σε κατάρρευση. Έτσι μόνο, η νέαΣοσιαλδημοκρατία θα μπορέσει να συντάξει μια αξιόπιστη και ρεαλιστική πρότασηεξόδου από την κρίση αλλά και να δώσει ένα όραμα για την Ελλάδα μετά ταΜνημόνια», είπε μιλώντας για το θέμα σε εκδήλωση στην Αμφιάλη.

Κατά τον ίδιο, αλλά και το Κίνημα ΔημοκρατώνΣοσιαλιστών που εκπροσωπεί, η πρόταση της νέας Σοσιαλδημοκρατίας θα πρέπει ναστοχεύσει στο γκρέμισμα του πελατειακού κράτους και στην οικοδόμηση τηςκοινωνικής εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς. Παρατηρεί εξάλλου ότι οι προκλήσεις γιατην χώρα, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της ύφεσης και έξι χρόνια μετά τηνυπογραφή του πρώτου Μνημονίου, παραμένουν μεγάλες. «Τώρα που κατέρρευσαν οιμύθοι για εύκολες αντιμνημονιακές λύσεις, η χώρα έχει ανάγκη από δύσκολεςαλήθειες και πολιτικές δυνάμεις που θα προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίεςδιαρθρωτικές αλλαγές. Να διευκολύνουμε τις παραγωγικές και καινοτόμεςκοινωνικές δυνάμεις να επενδύσουν για να παράξουν πλούτο και να επιστρέψουμε σεβιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης», είπε, θέτοντας αυτό ως προϋπόθεση για τη δημιουργίανέων θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων κοινωνικής συνοχήςπου προκάλεσε η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων κατά την περίοδο της κρίσης…

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. freeman 13:33 10/04/2016

  Είναι πραγματικά αντικείμενο Παγκόσμιας Επιστημονικής μελέτης-ερεύνης ΠΟΛΛΩΝ κλάδων των Ανθρωπιστικών (& άλλων) Επιστημών , πως το 2016 σε Χώρα της ΕΕ-ΟΝΕ-ΝΑΤΟ-ΟΑΣΑ με Κοινοβουλευτική Δημοκρατία , με υψηλότατη θέση στο % κατεχόντων Πτυχία & Μεταπτυχιακά & ξένη γλώσσα , με δεκάδες Ιδιωτικά & Δημόσια Τηλεοπτικά κανάλια , εκατοντάδες εφημερίδες , εκατοντάδες Εγχώρια ειδησεογραφικά sites , και πρόσβαση σε χιλιάδες Διεθνή , NA έχουν ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΉ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΜΕΡΤΑ-ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ για το ΤΙ-ΠΩΣ-ΠΟΤΕ-ΓΙΑΤΙ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΕΙ και φτάσαμε στην ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ 2009 και μάλιστα ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΑΝΆΜΕΣΑ σε ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΆ ανταγωνιστικά Κόμματα, Μιντιάρχες , ΕπιχειρηματικούςΟμίλους , Δημοσιογράφους, Τραπεζίτες , Συντεχνίες !
  ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ , έχει εδώ και 6 χρόνια εμπεριστατωμένη επιστημονικά απόλυτη ΓΝΩΣΗ για ΑΊΤΙΑ & ΑΦΟΡΜΕΣ , του Ελληνικού Δράματος και των ΑΙΤΙΩΝ του παραδόξου της αέναης επιδείνωσης της καταστάσεων , από Δημοκρατικές Εκλογικές Επιλογές των Ενδιαφερομένων (Πολιτών) !
  Βιβλίο με τον τίτλο «Game over» το οποίο θα αναφέρεται στα γεγονότα από την 4η Οκτωβρίου 2009 εως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015 θα κυκλοφορήσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
  Παραμένουν οι διαφωνίες με τους δανειστές – Τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης
  Παραμένουν οι διαφωνίες με τους δανειστές – Τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης
  Το βιβλίο τιτλοφορείται από την περίφημη φράση που είπε ο νύν πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όταν συνάντησε για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τότε υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης, Γιώργου Παπανδρέου.
  Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περιγράφει στο βιβλίο του όλα όσα έζησε ως υπουργός Οικονομικών, ως υπουργός των κυβερνήσεων του Γιώργου, αλλά και ως παρατηρητής εκτός πολιτικής.
  Σε αυτό περιγράφει άγνωστα γεγονότα της εποχής του πρώτου Μνημονίου, αναφέρεται σε αποφάσεις που έκριναν την τύχη του ελληνικού προγράμματος και αναλύει πολιτικές εκείνης της εποχής, αλλά και υστέρων περιόδων με κριτική και αυτοκριτική ματιά.
  Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος στις 23 Απριλίου.
  Πηγή: http://www.cnn.gr/news/politiki/story/28200/game-over-vivlio-apo-ton-giorgo-papakonstantinoy#ixzz45PtTGHmm

 2. Εδώ ψήφισες ΟΧΙ και σε έγραψαν …….

 3. va.kont. 20:04 08/04/2016

  Με ποιες πολιτικές δυνάμεις;Με Θεοδωράκη Φωτήλα ψαριανο κωσταντινοπουλο κεγκερογλου κ.λ.π. Ηρεμία και να συνέλθετε οι ψηφοφόροι ξέρετε που βρισκόμαστε και απλά δεν θέλουμε τίποτα που να παραπέμπει στο πρόσφατο παρελθόν.Προτιμώ τον σπριτζη τον μουζαλα και αρκετούς ακόμη κι όχι τους χρυσοχοιδιδες και τους Λοβέρδους.

 4. Κύριε ΦιλιππεΣαχινιδη.Πάντα όσα γράφεις τα παρακολουθώ με προσοχή.Και μπορώ να πω ότι είσαι τόσο κατανοητός ώστε να έχω γίνει καλος στα Οικονομικά.Φυσικά αυτά που γράφει ο κύριος Μπογδης Δημ. για σένα Είναι όλα σωστά και γι’αυτό τα προσυπογράφω.

 5. Έτσι πράγματι νοιώθουμε οσοι από μας είμαστε ενεργοί και Δημοκρατικοί πολίτες.
  Δεν προσμένουμε βοήθεια από κάποιο «τζίνι » που θα μας εξασφαλίσει αγαθά , θέσεις και προνόμια για να συνεχίσει η παραζάλη του να μπορείς να ξοδεύεις περισσότερα ´όσα παράγεις. Ουτε να βλέπουμε το κρατος από το οποίο λείπουν βασικές αρχές,λογικές και ειλικρίνεια ενώ
  εμείς ν´αναζητούμε ιδιαίτερη μεταχείριση , ρουσφέτια , κονέ παραβίαση των ίσων δικαιωμάτων χωρίς Δικαιωσύνη και διαφάνεια και να ζητάμε απο τέτοιο κράτος με ξεχαρβαλωμένο σύςτημα και ηθική, ειδικές μεταχειρήσεις …
  Οι δικοί μας εκλεκτοί , ένας από τους οποίους είσαι και συ κ. φΙλιππε Σαχινίδη χτυπήσετε το χέρι σας στο μαχαίρι , αψηφισατε το πολιτικό , το κομματικό και το προσωπικό κόστος και προσφέρατε με το λειτούργημά σας στην Σωτηρία της Πατιδας μας .
  Όσο κατασταλάζουν τα πράγματα και τα εγκλήματα που έγιναν από αυτούς που σας έρριξαν και από αυτούς που σας διαδέχθηκαν στη διακυβέρνηση της χώρας γίνονται πιά αυταπόδεικτα,
  τόσο και περισσοτεροι νέοι και παλιοί μαθαίνουν ή θυμούνται , πως φτάσαμε εδώ και το κυριότερο πως θα βγούμε από αυτήν την μιζέρια της καταρράκωσης οχι μόνον των οικονομικών μας , αλλα και ίσως κυρίως, των αρχών και του πολιτισμού μας,
  Υπολογίζω οτι θα πρέπει νά ξαναρχίσουμε με το να φέρουμε την φωνή σας στην Ελληνική
  Βουλή.
  Σας ευγνώμονούμε , παραλαλώ συνεχίστε !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.