ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκληρά μέτρα και πίεση στην Αθήνα

Οι δανειστές προτείνουν αύξηση ΦΠΑ σε ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ, περικοπές στο Δημόσιο

Aπό τα προσχέδια των κειμένων που έχει λάβει η κυβέρνηση προκύπτει ότι η Αθήνα θα πρέπει να υποχωρήσει σε κρίσιμα σημεία της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αυξήσεις του ΦΠΑ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, αλλά και περικοπές στο Δημόσιο, προτείνουν μεταξύ άλλων οι δανειστές, αυξάνοντας την πίεση προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, από τα προσχέδια των κειμένων που έχει λάβει η κυβέρνηση προκύπτει ότι η Αθήνα θα πρέπει να υποχωρήσει σε κρίσιμα σημεία της διαπραγμάτευσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η τρόικα επιμένει σε αφορολόγητο κοντά στις 8 χιλιάδες ευρώ.

Προτείνουν επίσης αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, καθώς και του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε βιβλία, εφημερίδες κ.λπ., αλλά και περικοπές στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου.

Στο ασφαλιστικό παραμένει απόσταση στο θέμα της περικοπής των επικουρικών συντάξεων, ενω χάσμα υπάρχει και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Κοινοτικός αξιωματούχος που μίλησε στην εφημερίδα επισήμαινε πως αυτή τη στιγμή έχουν αποσαφηνιστεί οι διαφορές έτσι ώστε «αν υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση από την Αθήνα, και να μπορέσει να κλείσει η αξιολόγηση γρήγορα».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.