ΚΟΣΜΟΣ

Σατίριζε τον Τούρκο πρόεδρο

Η Μέρκελ δέχθηκε το αίτημα Ερντογάν για έρευνα σε βάρος του Γερμανού κωμικού

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε το αίτημα της Άγκυρας για την άσκηση ποινικών διώξεων σε σχέση με τη σάτιρα κατά του προέδρου της Τουρκίας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του Γερμανού κωμικού που έγραψε το σατιρικό ποίημα που αφορούσε τον Ερντογάν.
merk ernt

Η καγκελάριος  Μέρκελ αποφάσισε σήμερα να κάνει δεκτό το αίτημα της Άγκυρας για άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του κωμικού Γιαν Μπέμερμαν ο οποίος απήγγειλε προσβλητικό ποίημα για τον Ερντογάν, σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης. Παράλληλα η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θέλει να καταργήσει τη διάταξη που επιτρέπει μια τέτοια διαδικασία.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα δώσει την άδειά της στην παρούσα υπόθεση», ανακοίνωσε η Μέρκελ προσθέτοντας ότι μια μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα μπορεί να λάβει χώρα για την κατάργηση του άρθρου 103 που τιμωρεί την προσβολή κατά ενός εκπροσώπου ξένου κράτους, αδίκημα που τιμωρείται με τριετή ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με διάταξη του γερμανικού ποινικού κώδικα, η κυβέρνηση πρέπει να επιτρέψει σε εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη κατά του κωμικού, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή του ξένου ηγέτη.

«Υπήρξαν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των εταίρων του συνασπισμού -- των Συντηρητικών και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD)», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους στην καγκελαρία στο Βερολίνο.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι η γερμανική κυβέρνηση θα δώσει την άδεια στην παρούσα υπόθεση», είπε η καγκελάριος. Πρόσθεσε ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από διαβουλεύσεις της καγκελαρίας με το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.