ΚΟΣΜΟΣ

Ηγέτες συντάσσονται κατά του Brexit

Η Μέρκελ θέλει τη Βρετανία ευημερούσα εντός της ΕΕ

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι επιθυμεί μια ευημερούσα Βρετανία, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πρωθυπουργός της Λετονίας Μάρις Κουσίνσκις, εξέφρασε την ελπίδα ότι το δημοψήφισμα του Ιουνίου, δε θ' αποδυναμώσει την ΕΕ.
merkel

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στις στενές σχέσεις που διατηρεί η Βρετανία με τις ΗΠΑ. Την εκτίμηση αυτή, έκανε ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ, σχολιάζοντας το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί την 23η Ιουνίου.

«Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα επιδεινωθούν. Η Αμερική χρειάζεται έναν σύμμαχο στο εσωτερικό της ΕΕ και δε θα είμαστε εμείς. Παράλληλα, η Σκωτία είναι ενδεχόμενο να επιλέξει να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο», δηλώνει ο Μέιτζορ.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι η Βρετανία «θα χάσει έδαφος» για την υπογραφή μιας εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, στην περίπτωση που εγκαταλείψει την ΕΕ.

Ο Μέιτζορ ήταν πρωθυπουργός της Βρετανίας την περίοδο 1990-1997. Ήταν ο τελευταίος συντηρητικός πρωθυπουργός, πριν το σημερινό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον που υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Επί πρωθυπουργίας Μέιτζορ, οι συντηρητικοί στη Βρετανία, διαφωνούσαν σχετικά με τη διαμόρφωση ενός πλαισίου σχέσεων με την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.