ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση με τη Λαγκάρντ

Η Μέρκελ θέλει την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

To ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή του που είχε στο Βερολίνο με την  επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
m

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε επίσης την επιθυμία της να υπάρξει σύντομα αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις, ώστε «να δούμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Η κ. Μέρκελ απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους. «Η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα που πιστεύει ότι δεν είναι πιθανό ένα "κούρεμα" του χρέους της Ελλάδας, ως μέλους της Ευρωζώνης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η κ. Λαγκάρντ παρατήρησε, πως «η σταθερότητα στην Ελλάδα και η μακρόχρονη βιωσιμότητα του χρέους εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις ιδιωτικές επενδύσεις». Πρόσθεσε δε ότι,  «η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμη στο επιθυμητό σημείο για να υπάρξει σταθεροποίηση της οικονομίας».

«Είμαστε δεσμευμένοι, συνεργαζόμαστε, είχαμε μία πραγματικά καλή συζήτηση νωρίτερα με την καγκελάριο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε», δήλωσε η Λαγκάρντ.
.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NMan. 23:07 05/04/2016

    ΤΟ ‘’ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ‘’ … ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    Αλ . Τσίπρας: Μνημόνιο ή, ΣΥΡΙΖΑ το δίλημμα

    «Το μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις.
    Εμείς ζητούμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να το ακυρώσουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Οξεία επίθεση σε Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο. «Το μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις. Εμείς ζητούμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να το ακυρώσουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για ένα επεξεργασμένο, ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο, βήμα προς βήμα, σύγχρονο πολιτικό σχέδιο της Αριστεράς, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, που όπως είπε, τίθεται στην κρίση του ελληνικού λαού και όχι προς έγκριση στην τρόικα, το οποίο εγγυάται «την κοινωνικά δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση και την έξοδο της χώρας από την κρίση, την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότησή της και την πολιτικά ισότιμη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση». «Πρώτη πράξη η ακύρωση του Μνημονίου» «Πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς», προανήγγειλε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του και η αντικατάστασή του με το Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση. Αμέσως μετά, συμπλήρωσε, η νέα κυβέρνηση θα καταγγείλει τους επαχθείς όρους και θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Σε ό,τι αφορά τη βιώσιμη αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιου χρέους της χώρας σημείωσε ότι θα αναζητηθεί ευρωπαϊκή λύση και στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε θα διεκδικηθεί νέα αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με στόχο τη δραστική μείωσή του, ή ένα μορατόριουμ για το χρέος και αναστολή πληρωμών των τόκων, έως ότου διαμορφωθούν συνθήκες σταθεροποίησης και ανάκαμψης της οικονομίας. Επίσης, όπως επεσήμανε, το ύψος εξυπηρέτησης του χρέους θα πρέπει να συνδεθεί με το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή με το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ (ρήτρα ανάπτυξης). Παράλληλα, θα καταργηθεί άμεσα η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με αριθμό 6¬ http://www.naftemporiki.gr/printStory/379764 2/6 28/2/2012, με την οποία μειώθηκαν ο κατώτερος μισθός κατά 22% (32% για τους νέους μέχρι 25 ετών), καθώς και τα επιδόματα ανεργίας, ασθένειας και μητρότητας και καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις. Στο σημείο αυτό ο κ. Τρίπρας μίλησε για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και το επίδομα ανεργίας στα 461,5 ευρώ. Το επίδομα ανεργίας θα χορηγείται για δύο χρόνια. Επιπρόσθετα, δεσμεύθηκε για άρση της κατάργησης της μετενέργειας και επαναφορά της υποχρεωτικής επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων, Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ακόμη ότι θα καταργηθούν όλες οι ειδικές επιβαρύνσεις (χαράτσια) για τα μικρομεσαία εισοδήματα τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους ζουν στα όρια της φτώχειας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.