ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Η πίεση της τρόικας «ακουμπά» και τη Συγγρού

Ασκήσεις ισορροπίας από τη Ν.Δ. που ζητά ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης αλλά δεν ψηφίζει...

Αντιμέτωπη με δύσκολες ασκήσεις ισορροπίας θα βρεθεί η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον βέβαια υπάρξει ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μεταξύ Αθήνας και θεσμών.

Η Ν.Δ., που θεωρεί ότι σημαντικό κομμάτι της εμπλοκής στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης οφείλεται στην πολιτική απροθυμία του ίδιου του Μεγάρου Μαξίμου, ζητά επιτακτικά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, σημειώνοντας ότι κάθε ημέρα που περνά μεγαλώνει το λογαριασμό για την ελληνική κοινωνία, την ίδια στιγμή ωστόσο διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα όποια μέτρα, ειδικά τα φορολογικά – ασφαλιστικά, που θα έρθουν στη Βουλή.

Η ήξεις – αφίξεις στάση αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς δεν είναι λίγοι όσοι – υπογείως τουλάχιστον – θεωρούν ως προβληματική τη διαχείριση, εκτιμώντας ότι θολώνει την εικόνα που εκπέμπει η Ν.Δ. Και ναι μεν, ελάχιστοι είναι αυτοί που θα τολμούσαν να επιχειρηματολογήσουν ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει μαζί με την
κυβέρνηση, όμως δεν κρύβουν ότι οι υψηλοί τόνοι με το «όχι» στα μέτρα και το αίτημα για εκλογές «θολώνουν» το αφήγημα θεσμικής συμπεριφοράς που επιχειρεί να εκπέμψει η Ν.Δ.

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης επιστρέφει στην Αθήνα από τις ΗΠΑ, όπου χθες παραχώρησε συνέντευξη στο διεθνές δίκτυο CNN σημειώνοντας ότι «η Κυβέρνηση έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του λαού. Έχει μπουχτίσει ο λαός με αυτήν την Κυβέρνηση. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει εκλογές. Εμείς, όμως, είμαστε έτοιμοι και θα τις κερδίσουμε». Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που θα είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας. Μια Κυβέρνηση που θα φέρει πίσω στην Ελλάδα την ανάπτυξη».

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. προετοιμάζεται για την αυριανή αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό στη συζήτηση για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, μία συζήτηση που, για άλλη μία φορά, αναμένεται να λάβει γενικευμένο χαρακτήρα, αφού οικονομία, αξιολόγηση και προσφυγικό συνιστούν πεδία κρίσιμων εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.