ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι ανέλαβαν να κατευνάσουν τα …πάθη

Η πρώτη «εμπλοκή» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού

Μπορεί να μην έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την συμφωνία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη να προχωρήσουν στη συγκρότηση μίας κοινής Επιτροπής που με την συμμετοχή στελεχών κομμάτων και κινήσεων του χώρου, αλλά και μεμονωμένων προσωπικοτήτων, θα διερευνήσει τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας, υπήρξε ωστόσο ήδη η πρώτη «κρίση».
ÁÈÇÍÁ- ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÔÙÍ ÐÏËÉÔÉÊÙÍ ÁÑ×ÇÃÙÍ ÓÔÏ ÐÑÏÅÄÑÉÊÏ ÌÅÃÁÑÏ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Αυτή, ξέσπασε όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης αντέδρασε στη σύνθεση που διαφαινόταν ότι θα είχε η Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι τα 14 από τα 25-27 μέλη της, τα οποία δεν ανήκουν αμιγώς σε κόμματα, έχουν σαφή αναφορά στο ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό αντέδρασε με τη σειρά της η Φώφη Γεννηματά αφήνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ να εννοηθεί πως αν στο Ποτάμι επιμείνουν να αντιδρούν για τις λεγόμενες ‘γκρίζες ζώνες’ που αποτελούνται από μη αμιγώς κομματικά πρόσωπα, η προσπάθεια θα καταλήξει σε ναυάγιο. Στην Χαριλάου Τρικούπη εξάλλου, δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι στο Ποτάμι καθυστερούν, καθώς στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν να επιτύχει η όλη προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά, το επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη καταλογίζει καθυστερήσεις στο ΠΑΣΟΚ, λόγω προβλημάτων στο εσωτερικό του, με κορυφαία στελέχη που ήθελαν να συμμετέχουν στην Επιτροπή, αλλά ‘κόπηκαν’.

Τη διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ανέλαβαν να λύσουν την Παρασκευή ο Χρήστος Πρωτόπαπας από το ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Τσιόδρας από το Ποτάμι, ο Θόδωρος Μαργαρίτης από τη ΔΗΜΑΡ και ο Γιάννης Τούντας από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία. Εκκρεμούσε εξάλλου μία τελική επικοινωνία της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη που όλοι γνώριζαν ότι έπρεπε να γίνει όταν πια θα είχαν εκλείψει οι διαφωνίες. Διαφορετικά, θα τίναζε το εγχείρημα στον αέρα…

Στην Επιτροπή που τελικά θα μετρά 25-27 μέλη, και στόχος είναι να είναι μισοί-μισοί από τα κόμματα και τις κινήσεις και από την κοινωνία, αναμένεται να υπάρξει ένα συντονιστικό, προκειμένου να είναι πιο ομαλή η λειτουργία του. Χρονικός ορίζοντας για την εισήγησή της είναι ο Ιούνιος, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 14-15 Μαΐου θα έχει προηγηθεί η Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Την διακήρυξη της τελευταίας προετοιμάζουν από κοινού ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Σιακαντάρης από τη ΔΗΜΑΡ.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Φίλε Δημοσθένη γνωρίζεις ότι με τον Γιώργο και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν μπορούν να κρυφτούν ή Φώφη και ο Σταυρός και θα πέσουν οι μάσκες τους.Ξέρουν ότι ο Γιώργος δεν χαρίζεται σε κανέναν .Δύσκολα τα πράγματα για κάθε ευκαιριακό ψηφολαγνο.

  2. Για το Δημόσιο συμφέρον πρώτα και την ενίσχυση της προοδευτικής κεντροαριστεράς , μετά,ναι !
    θα πρέπει να εχουν γνώμες όλοι και να τις φέρουν ισόνομα πανω στο τραπέζι .
    Με την εισδοχή στην συζήτηση των ανθρώπων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ δεν εισάγοντας μοναχά λόγια και πλάνα,
    αλλά και τα απτά αποτελέσματα της προόδου και των αλλαγών στην ίδια την παράταξη που απέπεμψε πολιτικά οφέλη και αξιώματα, προκειμένου να σωθεί η χώρα …
    Σεις κε. Θεοδωράκη κα κα. Γεννηματά δεν έχετε να μάθετε τίποτε από αυτούς ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.