Neo

Οι «ρεαλιστές» θέλουν συμφωνία

Για την επίτευξη συμφωνίας «εδώ και τώρα», προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος και να μην μπει σε… περιπέτειες η ελληνική οικονομία, πιέζουν οι «ρεαλιστές» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για την τάση «Πλατφόρμα 2010» (Παπαδημούλης, Μπαλάφας, Ζαχαριάδης, Δούρου, Στάικος κ.α.) οι οποίοι ζητούν από το Μαξίμου την επίτευξη συμφωνίας.

Εξάλλου, στην «μάζωξη» που είχαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την περασμένη Κυριακή, συμφώνησαν όλοι ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει και πως κάθε μέρα που περνά πληρώνεται ακριβά από την ελληνική οικονομία - δηλαδή απ’ όλους εμάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «σύνοψη εργασιών» μετά το πέρας της συνεδρίασης, η «Πλατφόρμα 2010» συμφώνησε στα εξής:

- Στην ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση χωρίς καθυστερήσεις ώστε η ελληνική οικονομία να ξεφύγει από την περίοδο της στασιμότητας που βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο και να εισέλθει σε ανάπτυξη.

- Στην απόλυτη προτεραιότητα για εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών για μείωση της ανεργίας και ανακούφιση των κοινωνικών πληγών.

- Στην ταχεία εφαρμογή του αναπτυξιακού σχέδιο που θα συνοδεύεται από πρωτοβουλίες που θα δώσουν θετικό σήμα για επενδύσεις.

- Στην συνέχιση της μεταρρυθμιστικής κυβερνητικής προσπάθειας για εκσυγχρονισμό της διοίκησης και την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

- Στην συνέχιση της προσπάθειας για αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα με άμεσες πρωτοβουλίες για αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά».

Παράλληλα, η «Πλατφόρμα 2010» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται «με ορίζοντα τετραετίας», ενώ υπογράμμις ετην ανάγκη «ο ΣΥΡΙΖΑ να διευρυνθεί, να συγκρουστεί με κάθε νοοτροπία περιχαράκωσης, να
οργανώσει το 2ο συνέδριό του και να απευθύνει ένα μεγάλο πολιτικό προσκλητήριο σε όλους τους προοδευτικούς, δημοκράτες, αριστερούς πολίτες, να απευθυνθεί σε προσωπικότητες, πολιτικές κινήσεις, ομίλους πολιτικού προβληματισμού, πολιτικές συλλογικότητες κάθε είδους, που βλέπουν για τον εαυτό τους θετική την συμμετοχή σε ένα μεγάλο πολιτικό εγχείρημα των
ευρύτατων δημοκρατικών, προοδευτικών αριστερών δυνάμεων που είναι σαφώς οριοθετημένες από τον νεοφιλελευθερισμό στην Ελλάδα και στην ΕΕ».

Σημειωτέον, πάντως, ότι αμέσως μετά την συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής, κορυφαία στελέχη της «Πλατφόρμας 2010» ήδη ζητούν, με δημόσιες παρεμβάσεις τους, συμφωνία «εδώ και τώρα». Μόλις προχθές, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, υπογράμμισε με αγωνία, μέσω twitter, την ανάγκη «να μην χαθεί το ορόσημο της 22ας Απριλίου» για την επίτευξη συμφωνίας. Και για να το λέει, κάτι θα ξέρει…

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. «……μεγάλο πολιτικό προσκλητήριο σε όλους τους προοδευτικούς, δημοκράτες, αριστερούς πολίτες, να απευθυνθεί σε προσωπικότητες, πολιτικές κινήσεις, ομίλους πολιτικού προβληματισμού, πολιτικές συλλογικότητες κάθε είδους, που βλέπουν για τον εαυτό τους θετική την συμμετοχή σε ένα μεγάλο πολιτικό εγχείρημα των
  ευρύτατων δημοκρατικών, προοδευτικών αριστερών δυνάμεων που είναι σαφώς οριοθετημένες από τον νεοφιλελευθερισμό στην Ελλάδα και στην ΕΕ.»

  Aυτά λέν Παπαδημούλης , Δούρου , Μπαλάφας και οι υπόλοιποι της » πλατφόρμας του 2010 »
  μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ τώρα ;
  Ξέχασαν τις αλλαγές που έκανε ο ΓΑΠ και οι κηπουροί του έμπρακτα φανερά και με δικαιοσύνη γιά το ασθενέστερα στρώματα της Κοινωνίας μας. Ξέχασαν τις εκκλήσεις Παπανδρέου να βάλουν χέρι , ακόμη και να ματώσουν όλοι για να σωθεί η Ελλάδα .
  Τοτε , επισκέπτονταν οι κύριοι αυτοί τους Αγανακτησμένους σην πλ. Συντάγματος, αντι να βοηθήσουν να αναθεωρηθεί το σκουριασμένο Συνταγμα της Δημοκρατίας μας.
  Μα καλά ξέχασαν τι έλεγαν τότε, το 2010 και πως κάλυπταν τις πομπές του Καραμανλή και των υπολοίπων Δεξιών σαν τον Καμμένο τον οποίο τελικά έκαναν και συνεταιράκι ;
  Αιδώς Αργείοι , αιδώς !

 2. Θ.Τ. 13:59 14/04/2016

  Αν η κίνηση της «πλατφόρμας» είναι κίνηση «διόρθωσης» του τσίριζα , όχι προς την παρανοική «διόρθωση» τύπου ΛΑΕ, προηγούμενου Τσίπρα κ.λπ. ΜΑΚΑΡΙ, αν και ΦΟΒΕΡΆ ΛΊΓΗ, ΦΟΒΕΡΑ ΑΡΓΑ .
  ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΠΑΤΗ, ΟΥΤΕ ΑΝΤ»ΙΛΙΤΟΤΙΚΗ» ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ
  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ .
  ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ 2009 – 2011
  ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Ο Λ Ω Ν
  ΤΙΠΟΤΕ ΆΛΛΟ .

 3. Μάνα, μας πήραν το τρακτέρ και έμεινε χήρα η πλατφόρμα (σύντομα στις οθόνες μας)

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.