ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί επίσπευσε η κυβέρνηση την κατάθεση των νομοσχεδίων

Ικανοποίηση στην Αθήνα για τα αποτελέσματα των ταξιδιών Τσίπρα

Ικανοποιημένη είναι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα euobserver, η ελληνική πλευρά μετά τις επαφές που πραγματοποίησε τις δύο προηγούμενες μέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Παρίσι, το Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, όπου το βασικό θέμα που συζήτησε ήταν τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.
paris

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, με τους προέδρους της Γαλλίας και της Ευρωβουλής Φρανσουά Ολάντ και Μάρτιν Σουλτς συμφώνησε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, ενώ στο Βέλγιο ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε μέρος σε συνάντηση με τον επικεφαλής και άλλα στελέχη του πανίσχυρου γερμανικού ομίλου ΜΜΕ Springer.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον euobserver πηγή που βρίσκεται κοντά στο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και ικανοποίηση, δεδομένου ότι τόσο ο Γάλλος Πρόεδρος όσο και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου συμφωνούν με τις ελληνικές θέσεις και μοιάζει να κατανοούν το ότι η Ελλάδα έχει κατορθώσει περισσότερα από το αναμενόμενο και το ότι οι δανειστές θα πρέπει να το λάβουν αυτό υπόψη τους.

Η ελληνική πλευρά, συνεχίζει το δημοσίευμα, θεωρεί ότι κάποιοι από το κουαρτέτο των πιστωτών δεν διαθέτουν την αναγκαία θέληση, γι’ αυτό και οι κ.κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος αποφάσισαν να επισπεύσουν τη διαδικασία, καταθέτοντας στη Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας δύο νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο τους δανειστές προ τετελεσμένου.

Σύμφωνα με την ελληνική πηγή που επικαλείται ο euobserver, αυτή θα είναι η ώρα της αλήθειας για τους πιστωτές, αφού θα πρέπει να αποφασίσουν εάν επιθυμούν συμφωνία αναφορικά με την πρώτη αξιολόγηση, ενώ η ίδια πηγή συμπληρώνει ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να συνεχίσει να χάνει χρόνο επειδή κάποιος επιθυμεί να καθυστερήσει τη διαδικασία, από τη στιγμή μάλιστα που το περιεχόμενο του νομοσχεδίου είναι απολύτως σύμφωνο με το μνημόνιο.

Ολοκληρώνοντας, ο euobserver σχολιάζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας το Ευρωκοινοβούλιο στο παιχνίδι, επιδιώκει να ξεπεράσει το κουαρτέτο και ότι η απόφασή του αυτή εν μέρει οφείλεται στη διαρροή της συζήτησης μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ περί πιθανότητας πιστωτικού γεγονότος, ενώ υπογραμμίζει την κρισιμότητα τόσο της συζήτησης και της ψήφισης των νομοσχεδίων στην ελληνική Βουλή όσο και του άτυπου Eurogroup της επόμενης Παρασκευής στο Άμστερνταμ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Mνήμων 16:11 15/04/2016

  ΒΟΜΒΑ από τον Ολάντ: Δεν μιλήσαμε με τον Τσίπρα για την αξιολόγηση!
  4/14/2016 11:20:00 μ.μ.

  Maria Denaxa
  Κάποιος μας δουλεύει Πινόκιο! =>
  Ολαντ στην γαλλική τηλεόραση πριν απο λίγο:
  «H Eλλάδα πρέπει να βοηθηθεί στο προσφυγικό γιαυτό δέχθηκα χθες τον Α.Τσίπρα, που η χώρα του προστατεύει τα σύνορα μας, αυτά της Ευρώπης» + tweet της γαλλικής προεδρίας…
  Υ.Γ. Ωστε δεν ήταν για την αξιολόγηση;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.