ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Την Παρασκευή η καταβολή της

Οικογενειακά επιδόματα 2016: Γιατί θα δοθεί μισή η πρώτη δόση

Την Παρασκευή 22 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί ως προκαταβολή, η πληρωμή του 50% της δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α' τριμήνου του έτους 2016 (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), με βάση τα στοιχεία αιτήσεων Α21 του έτους 2015, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.
oikogeneiakaepidomata

Η διοίκηση του ΟΓΑ βέβαια, δικαιολόγησε τη μισή καταβολή, λόγω της περιορισμένης προσέλευσης νέων φορολογικών δηλώσεων, που οφείλονται και στην απεργία των φοροτεχνικών, άρα υπήρξε ανάλογα μικρή κατάθεση των εντύπων Α21, που αφορούν τα οικογενειακά επιδόματα. Επίσης, γίνεται λόγος για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά ύψους 8 εκατ ευρώ από την περσινή καταβολή επιδομάτων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΓΑ: η πληρωμή αφορά περίπου 700.000 οικογένειες-δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται περίπου στο ποσό των 70.000.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επειδή, τα προηγούμενα δύο χρόνια, που χορηγήθηκε προκαταβολή, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε καταβολή ποσού 8 εκατ. ευρώ σε μη δικαιούχους, είχε αποφασιστεί η δόση του Α' τριμήνου να καταβληθεί σε όσους/όσες υποβάλλουν αίτηση Α21. Όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αποχή των φοροτεχνικών και η μικρή καθυστέρηση στο άνοιγμα του TAXIS είχε ως αποτέλεσμα να έχει υποβληθεί, μέχρι στιγμής, μικρός αριθμός (34.846) αιτήσεων Α21. Για τον λόγο αυτό, θα χορηγηθεί προκαταβολή 50% της δόσης του Α' τριμήνου του έτους 2016 σε όλους όσους/όσες δικαιώθηκαν οικογενειακού επιδόματος, το έτος 2015.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ…ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ???

  2. Ποτε θα δωθεί η άλλη μισή δόση του 2016

  3. Ποτε θα πάρουμε την άλλη μισή δόση του 2016

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.