ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Εφικτή η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέχρι το Eurogroup

Υπ. Εργασίας: Δεν θα μειωθούν οι επικουρικές των συνταξιούχων με μικρά εισοδήματα

Σε διευκρινίσεις για τη διαπραγμάτευση προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, διαβεβαιώνοντας ότι καμία επικουρική σύνταξη συνταξιούχου με μεσαία ή μικρά εισοδήματα δεν πρόκειται να μειωθεί.
katr

Το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει απολύτως αναληθή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περικοπές από το πρώτο ευρώ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο επισημαίνει ότι, «μετά την ολοκλήρωση και αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης, υπήρξε συμφωνία ή σημαντική προσέγγιση σε όλα τα ανοικτά θέματα, στη βάση του προσχεδίου νόμου και των κυβερνητικών προτάσεων και σε αρκετές περιπτώσεις σε ακόμη πιο θετική κατεύθυνση, ιδίως σε ό,τι αφορά τις μεταβατικές του διατάξεις».

Ειδικότερα, όπως σημειώνει, διασφαλίσθηκε η απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων.

«Εξασφαλίσθηκε, επίσης, εθνική σύνταξη 384 ευρώ και ποσοστά αναπλήρωσης κοντά σε αυτά της αρχικής κυβερνητικής πρότασης που προστατεύουν τους πιο αδύναμους και, ταυτόχρονα, δίνουν κίνητρα παραμονής στην εργασία για όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα».

«Εξίσου ανακριβείς είναι και οι πληροφορίες ότι θα κοπεί τo ΕΚΑΣ, «για να κλείσει η συμφωνία».

Επισημαίνεται ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, μέχρι το 2019, αποτελεί πρόβλεψη του ν. 4336/2015 (μνημονίου) ψηφισμένη και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ακριβώς, για την προστασία των φτωχών συνταξιούχων, η μεταρρύθμιση προέβλεψε την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης», εξηγεί το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.

«Ενόψει όλων των παραπάνω», προσθέτει, «αποτελεί απολύτως εφικτό στόχο το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, μέχρι το Eurogroup και η ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που αποτελεί σημαντική θεσμική τομή ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.