ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φτάνει πια το σανό!» σχολίαζε αργά χθες κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος

Υψηλοί τόνοι ΝΔ απέναντι στον πόλεμο Τσίπρα με ΔΝΤ

«Η λαϊκίστικη φρασεολογία του κ. Τσίπρα θυμίζει όλο και περισσότερο την ολέθρια για τον τόπο στάση του του 2015. Τζογάρει την τύχη της χώρας παίζοντας τα ρέστα του ελπίζοντας να κερδίσει έστω και μερικούς ακόμα μήνες εξουσίας».
mitsotakis

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε η Ν.Δ. την υψηλών τόνων ομιλία του Πρωθυπουργού, χθες, προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μία ομιλία που – όπως ανέμεναν στη Συγγρού – αναλώθηκε σε επιθέσεις προς το ΔΝΤ, τη Νέα Δημοκρατία μαζί με λίγες τζούρες... Παπασταύρου.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ήδη από το βράδυ του Σαββάτου είχε κάνει λόγο για δραματοποίηση εκ μέρους του Πρωθυπουργού, βλέπουν τον κ. Τσίπρα να ανεβάζει τους τόνους με δύο επιδιώξεις: αφενός να εμφανιστεί ότι ο ίδιος έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφετέρου να συσπειρώσει την κομματική του βάση και την κοινοβουλευτική του ομάδα ενόψει των μέτρων που καλείται να ψηφίσει.

«Φτάνει πια το σανό» σχολίαζε, με όρους διαδικτύου, στέλεχος της Συγγρού, κάνοντας λόγο για αποκάλυπτα ψέμματα και προπαγάνδα από πλευράς Πρωθυπουργού.

Επίσης, στη Συγγρού διαπιστώνουν μία αποστασιοποίηση, πλέον, του κ. Τσίπρα από τον «στόχο» της μείωσης του χρέους, που ούτως ή άλλως ουδεμία πραγματική επίδραση θα είχε στην ασκούμενη οικονομική πολιτική για την επόμενη 6ετία. Εκτιμούν, δηλαδή, ότι ο Πρωθυπουργός επιλέγει ως εχθρό το ΔΝΤ (παρόλο που το ταμείο ζητά λιγότερα μέτρα λιτότητας και χαμηλότερους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος) προκειμένου να ανεβάσει τους τόνους και, παράλληλα, να επαναβεβαιώσει την πλήρη ταύτισή του με το Βερολίνο, προσδοκώντας σε πολιτική στήριξη τους μήνες που ακολουθούν.

Την ίδια στιγμή, στο επιτελείο της Ν.Δ. υπάρχει και προβληματισμός καθώς η προσπάθειά τους να εξηγήσουν την πραγματικότητα ως προς το ΔΝΤ, σε συνδυασμό με την προχειρότητα και βιασύνη που επέδειξαν πολλά και κορυφαία στελέχη, απειλεί να βάλει ξανά το κόμμα σε θέση απολογούμενου έναντι του λαϊκισμού του κ. Τσίπρα. Με απλά λόγια οι «μερκελιστές» του παρελθόντος μετατρέπονται σε «ΔΝΤιστές», κάτι που προφανώς θα πρέπει να διαχειριστεί η ηγεσία του κόμματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.