ΚΟΣΜΟΣ

Δύο νεκροί

Ιταλία: 4.000 μετανάστες σε ένα 48ωρο!

Τέσσερις χιλιάδες είναι οι αφίξεις μεταναστών στην Κάτω Ιταλία, το τελευταίο σαρανταοκτάωρο. Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη εξωλέμβιας μηχανής του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν.

Από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, διαμέσου της θαλάσσιας οδού έφτασαν στη χώρα πάνω από είκοσι τέσσερις χιλιάδες μετανάστες. Σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015 σημειώθηκε αύξηση του 55%.

Πεντακόσιοι πενήντα οκτώ άνθρωποι, προερχόμενοι, κυρίως, από την Αφρική, αποβιβάσθηκαν σήμερα στο Ρήγιο της Καλαβρίας, 121 στην Κατάνη της Σικελίας και 235 στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι πρόκειται, στη συντριπτική τους πλειοψηφία για οικονομικούς μετανάστες που επιβιβάσθηκαν, στις ακτές της Λιβύης, σε μεγάλες βάρκες και φουσκωτές λέμβους.

Κατά την άποψη των αναλυτών, η θεαματική αυτή αύξηση των αναχωρήσεων από τη Λιβύη οφείλεται και στη σύσταση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Τρίπολη, διότι οι μαφιόζικες οργανώσεις που εκμεταλλεύονται αυτά τα «ταξίδια της απελπισίας», φοβούνται ότι στο μέλλον τα λιβυκά παράλια μπορεί να φυλάσσονται με αποτελεσματικότερο τρόπο.

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από τους κατά τόπους νομάρχες να καταφέρουν να εξασφαλίσουν άλλες δεκαπέντε χιλιάδες κλίνες σε διάφορες περιφέρειες της Ιταλίας, για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Συνολικά, στα υπερπλήρη κέντρα παραμονής βρίσκονται, αυτή την στιγμή, 112.000 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις ανθρωπιστικών οργανώσεων, το σύνολο των αφίξεων, φέτος στην Ιταλία, μπορεί και να ξεπεράσει τις 300.000.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.