ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποστήριξε ότι κίνησε την υπόθεση Τσατάνη από σκοπιμότητα

«Καρφιά» Παπαγγελόπουλου για πρώην υπουργό

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απέρριψε για ακόμη μία φορά ισχυρισμούς περί παρέμβασής του σε θέματα Δικαιοσύνης κατά την τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε ότι η συνάντηση με την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατσάνη  έγινε με δική της πρωτοβουλία, δεν γνώριζε το περιεχόμενο της, και, όπως είπε, από τα τριάντα λεπτά που διήρκησε μόλις τρία λεπτά μίλησαν για τη δική της αρμοδιότητα.

«Το να μου ζητάνε την επιστημονική μου γνώμη δεν είναι παρέμβαση. Πέρα από την καταγγελία της κ. Τσατάνη τίποτα άλλο δεν υπάρχει» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι αιχμές του για πρώην υπουργό που κίνησε την υπόθεση, προκειμένου, όπως ανέφερε, να συσκοτίσει τα πράγματα, καθώς υπήρχαν καταγγελίες για άλλο υπουργό.

«Μου μεταφέρθηκε η πληροφορία ότι για τις καταγγελίες της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, εις βάρος μου, κάποιος άλλος πρώην υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης κίνησε την υπόθεση, γιατί τότε είχε προηγηθεί άλλη καταγγελία για υπουργό. Μήπως, στόχος ήταν ότι έπρεπε να συσκοτίσουμε τα πράγματα;» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Από τη ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης και ο Χαράλαμπος Αθανασίου, και από το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επέμειναν στον κ. Παπαγγελόπουλο να καταθέσει στην Επιτροπή το όνομα του πρώην υπουργού, στον οποίο αναφέρεται. «Πρέπει να καταθέσετε εδώ ονόματα και διευθύνσεις» είπε ο κ. Βορίδης.

Ωστόσο, ο κ. Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε να επεκταθεί, σημειώνοντας ότι όταν έρθει η στιγμή θα δοθούν τα ονόματα και πρόσθεσε: «Ιδιωτικές υποθέσεις δεν μπορώ να αποκαλύψω».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών αναφορικά με την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, την οποία η κ. Τσατάνη έβαλε στο αρχείο, σημείωσε ότι «δικογραφίες που μπήκαν στο αρχείο μπορούν να ανοίξουν αν υπάρξουν νέα στοιχεία». «Η διαρροή μίας δικογραφίας που έχει μπει στο αρχείο πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά αν πρέπει να την ανοίξουμε» συμπλήρωσε, απαντώντας σε ερώτημα για το εάν πρέπει να ζητηθεί και να κατατεθεί στην Επιτροπή Θεσμών η δικογραφία που χειρίστηκε η κ. Τσατάνη.

Τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών αποφάσισαν να συνεχίσουν την εξέταση της ίδιας υπόθεσης, με την ακρόαση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.