ΕΛΛΑΔΑ

Πανό με «Πινόκιο» τον Αλέξη Τσίπρα

Έληξε η κατάληψη στο υπουργείο Υγείας - Αλυσοδέθηκαν στην είσοδο

Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους προχώρησαν αιφνιδιαστικά νωρίς το πρωί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν λίγο μετά τις 11:00.

Με πανό που δείχνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα... Πινόκιο, οι εργαζόμενοι αλυσοδέθηκαν μπροστά στο κτήριο  για να δείξουν πως είναι δέσμιοι των κυβερνητικών υποσχέσεων. Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έκλεισαν την είσοδο με αλυσίδες διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκαν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για 4.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για την «υποχρηματοδότηση» και «υποστελέχωση» του ΕΣΥ, επισημαίνοντας, ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν σε συνθήκες «έκτακτης ανάγκης (black out)». Σύμφωνα με τα στοιχεία της, οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 2 δισ. ευρώ και όπως αναφέρει «αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές». Σημειώνει επίσης ότι «δεν υπάρχει πρόβλεψη για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών», ενώ για την νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφαλίστων προβλέπεται «επιχορήγηση σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα 1,265εκ. ευρώ. Δηλαδή 10.000 ευρώ ανά Νοσοκομείο».

Τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ είναι:

- η απόσυρση του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Ασφάλιση
- χρηματοδότηση και στελέχωση με προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων
- η ένταξη των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι θα κάνουν και πορεία, διεκδικώντας επίσης την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

panopinokio

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.