MEDIA

Διαμαρτυρία για τις διαγραφές

«Κατέθεσε την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ» ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Θ. Κασσίμης

Ένας ακόμη παλαίμαχος δημοσιογράφος και πρώην υπουργός, ο Θεόδωρος Κασσίμης «κατάθεσε την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαγραφή από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των τριών δημοσιογράφων, Σταμάτη Μαλέλη, Άρη Πορτοσάλτε και Νίκου Κονιτούπουλου, για την την στάση που είχαν κρατήσει στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Στην επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο κ. Κασσίμης αναφέρει: «...επειδή πολύ φοβούμαι ότι το επόμενο βήμα μπορεί να είναι η απαίτηση να τοποθετηθεί Κυβερνητικός Επίτροπος σε όποιο μέσο αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, κατά τα πρότυπα της Τουρκίας του κ. Ερντογάν, σας ζητώ να δεχθείτε την ανάκληση της ιδιότητας μου ως μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέχρις ότου η διοίκηση του συνδικαλιστικού μας οργάνου καταγγείλει τις ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του Π.Σ. ή το αντιδημοκρατικής και ανελεύθερης νοοτροπίας σημερινό Π.Σ. εκδιωχθεί, με την ψήφο των ελεύθερων δημοσιογράφων, στις επόμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ».

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Κασσίμης αναφέρει: «Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ενώ ήμουν εκλεγμένος εκπρόσωπος της εφημερίδας "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όταν, το 1984, τοποθετήθηκα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, παραιτήθηκα αμέσως, δηλώνοντας ότι θεωρώ ασυμβίβαστο να διατηρώ ταυτόχρονα τις δύο αυτές ιδιότητες οι οποίες μπορεί να μου δημιουργούσαν συνειδησιακό πρόβλημα, ερχόμενη σε αντίθεση η κομματική με τη συνδικαλιστική μου δράση ή αντίστροφα».

Η επιστολή του Θ. Κασσίμη εδώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.