ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Κατρούγκαλος: «Κανένας 'κόφτης' δεν θα ενεργοποιηθεί»

"Κανένας 'κόφτης' δεν θα ενεργοποιηθεί, γιατί οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν στο ακέραιο", δηλώνει σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα Αγορά ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ υπογράμμισε ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι απολύτως συμπαγείς.

"Δεν θα υπάρχουν διαρροές", σημείωσε, "ακριβώς γιατί πετύχαμε να αδρανοποιήσουμε τις νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές αιχμές του μνημονίου με τα δικά μας μέτρα. Και τη συγκράτηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης την κάνουμε με τέτοιο τρόπο που να πραγματοποιείται αναδιανομή υπερ των φτωχότερων και των χαμηλότερων μεσαίων στρωμάτων".

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αποτυπώνει τον εθνικό σχεδιασμό μιας σαρωτικής μεταρρύθμισης, η οποία επιδιώκει να καταστήσει το σύστημα βιώσιμο, αλλά ταυτόχρονα να το μετασχηματίσει βάσει των αρχών της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. "Η μεταρρύθμιση αυτή", ανέφερε χαρακτηριστικά, "δεν έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα, όπως όλες οι προηγούμενες. Η ύπαρξη ενός μόνο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, υπό την απόλυτη εγγύηση του κράτους, καθιστά χωρίς νόημα τη διάκριση υγιών και ελλειματικών ταμείων".

Στη συνέντευξη του ο υπουργός Εργασίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο βελτιώσεων επί του νομοσχεδίου καθώς όπως είπε: "Μέχρι την τελευταία στιγμή θα επιχειρήσουμε βελτιώσεις, προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε όσα από τα αιτήματα των φορέων που ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής είναι δίκαια και μπορούν να ικανοποιηθούν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης".

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Εγώ πάντως άρχισα να σε φαντάζομαι με τη ριγωτή στολή, παρέα με όλους τους υπόλοιπους οικονομημένους αρχιλαϊκιστές που ο λαός έκανε το λάθος να τους ακολουθήσει και να τους κάνει κυβέρνηση.
    Ούτε έξω από τη βουλή δεν είστε άξιοι να περνάτε……..

  2. NB. 14:10 29/04/2016

    Εβαλαν …χέρι και στα αποθεματικά της Βουλής!
    ========================================
    Κάτι από το… περιπετειώδες καλοκαίρι του 2015 θυμίζει η κίνηση της κυβέρνησης να δεσμεύσει, μετά τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ και του ΕΟΠΥΥ, και το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών του Ταμείου της Βουλής.

    Ειδικότερα, από τα αποθεματικά του εν λόγω ταμείου, 67 εκατ. ευρώ μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ στο Ταμείο απομένουν περίπου 10 εκατ. ευρώ.

    Πηγές από το προεδρείο της Βουλής εξηγούν πάντως ότι πρόκειται για “μνημονιακή υποχρέωση”, και όχι για μία “αμυντική” κίνηση εν όψει μίας νέας μακράς διαπραγμάτετυσης με τους δανειστές.

    Ήδη πάντως υπάρχουν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, με τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρης να κάνει λόγο για “θεσμική απρέπεια” και να κατηγορεί τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ότι είναι “πολιτικά έκθετος”, αφού κακώς δεν έθεσε το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

  3. NB 14:08 29/04/2016

    Ζητούν και τα αποθεματικά του Ταμείου των Νομικών

    Η επιχείρηση-«σκούπα» των ταμειακών διαθεσίμων συνεχίζεται με το Ταμείο Νομικών, καθώς η κυβέρνηση ζητά να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά του σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως μεταδίδει το protothema.gr.
    Μέχρι στιγμής, το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων του Ταμείου Νομικών δεν είναι γνωστό.

  4. NB 14:06 29/04/2016

    Μετά τα νοσοκομεία και τον ΟΑΕΔ
    Βάζουν χέρι και στα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ

    Σε σαφάρι για να μαζέψει χρήματα από όπου μπορεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους, θυμίζοντας έντονα ημέρες του 2015, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση στη σκιά των δηλώσεων Ρέγκλινγκ ότι η ρευστότητα στην Ελλάδα «γίνεται για άλλη μια φορά οριακή».
    Έτσι μετά το έγγραφο που εστάλη στα νοσοκομεία όλης της χώρας την περασμένη Πέμπτη με το οποίο καλούνταν να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, τώρα καλείται να κάνει το ίδιο και ο ΕΟΠΥΥ.
    Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.
    Για δεύτερη φορά, δηλαδή, μια αριστερή κυβέρνηση επιλέγει να αντλήσει χρήματα από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας προκειμένου να καλύψει τα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει με τους χειρισμούς της. Την ώρα που οι ασθενείς όταν καταφέρουν να μπουν στα νοσοκομεία υποχρεώνονται να αγοράζουν μόνοι τους στην καλύτερη σαπούνι, οινόπνευμα και βαμβάκι και στη χειρότερη τα φάρμακά τους, και την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει σχεδόν σε όποιον μιλάει ελληνικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρίνει ότι είναι από εκεί που πρέπει να αντλήσει χρήματα για να αυξήσει τα ταμειακά της διαθέσιμα.
    Η κυβέρνηση ζήτησε τα ταμειακά διαθέσιμα και του ΟΑΕΔ – κατά πληροφορίες από τους εργαζομένους στον Οργανισμό μεταφέρθηκαν 100 εκατ. ευρώ σε απόφαση που ελήφθη δια περιφοράς – την ώρα που ο περασμένος Μάρτιος ήταν ο χειρότερος των τελευταίων επτά ετών με 1.072.2016 εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του οργανισμού.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.