ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από παρέμβαση Τσίπρα

Και οι βουλευτές στο νέο ασφαλιστικό

Αποσύρεται τελικά ειδική ρύθμιση στο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού που εξαιρούσε τους βουλευτές που είχαν εκλεγεί μέχρι το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη.
vouleftes kodikas

Οπως αποκάλυψε σήμερα το πρωί το Matrix24 ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να μην υπάρξει εξαίρεση από τον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρωθυπουργός του ζήτησε να μην υπάρξει εξαίρεση από τον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Οι δηλώσεις του Γ.Κατρούγκαλου μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

"Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για το που βρισκόμαστε στο θέμα των συντάξεων. Έχουμε συμφωνία με τους εταίρους σχεδόν σε όλα τα θέματα με την εξαίρεση του μετώπου των επικουρικών. Η δική μας πρόταση καλύπτει απολύτως το έλλειμμα χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο την αύξηση των εισφορών, λελογισμένη αύξηση των εισφορών, την οποία έχουν δεχτεί και οι εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση ων επικουρικών συντάξεων πέρα από αυτά που προβλέπονται ήδη στο νόμο και θεωρούμαι ότι το νομοσχέδιο όπως θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο,ανάλογα με ορισμένα τεχνικά ζητήματα στη Βουλή ,θα ψηφιστεί προωθώντας μια γενναία μεταρρύθμιση με ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο Πρωθυπουργός επίσης με κάλεσε να συζητήσουμε το θέμα για τις συντάξεις των βουλευτών ,αυτών που είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν το 2012.Οπως γνωρίζετε δεν υπήρχε νέα ρύθμιση στο νομοσχέδιο γι αυτούς. Οι βουλευτικές συντάξεις έχουν καταργηθεί από το 2012 και μετά .Οι νέοι βουλευτές παίρνουν σύνταξη από το ασφαλιστικό τους ταμείο όπως όλοι οι εργαζόμενοι.

Στο νόμο δεν είχαμε στείλει τις βουλευτικές συντάξεις στον νέο φορέα κοινωνικής ασφάλισης ακριβώς γιατί ο νέος φορέας θα περιλαμβάνει μόνο συντάξεις για τις οποίες έχουν καταβληθεί οι εισφορές .Επειδή όμως δημιουργήθηκε ένας πολιτικός θόρυβος υποβολιμαία ,όχι επειδή υπήρχε ένα πραγματικό θέμα, ο Πρωθυπουργός μου ζήτησε και αποδέχτηκα απολύτως να μην υπάρξει η εξαίρεση των βουλευτών από τον νέο ΕΦΚΑ και οι παλιοί βουλευτές θα παίρνουν συντάξεις από το νέο φορέα κοινωνικής ασφάλισης. Το πολιτικό μήνυμα είναι σαφές ότι όχι απλώς δεν θέλουμε να προστατεύουμε προνόμια .Όλοι απολύτως όλοι ,από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον Πρόεδρο το παλιό τον συνταξιούχο της Βουλής θα έχουν μια αντιμετώπιση που θα βασίζεται στους κανόνες της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.