ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κέικ με κανέλα και κάστανα

Υλικά
...για το κέικ
200 γρ. ρικότα
70 ml ξινόγαλο
80 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. βούτυρο & 20 γρ. για το άλειμμα
1 κρόκο αυγού
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
1 Κουβερτούρα Nestle Dessert Λευκή
Καβουρδισμένα φουντούκια
...για τη γέμιση
200 γρ. κάστανα βρασμένα
20 γρ. ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού
2 κ.γ. κανέλα
165 γρ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση
...για το κέικ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ρικότα, το ξινόγαλο, το βούτυρο λιωμένο, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τον κρόκο και το σιρόπι βανίλιας και χτυπάμε.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια και, όταν δέσει, την ανοίγουμε σε φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου με λιωμένο βούτυρο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, την κάνελα, τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού ψιλοκομμένες, τα κάστανα και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε το φύλλο με το μείγμα και τυλίγουμε σε ρόλο. Βάζουμε το κέικ σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40'.

Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε ώστε να γυαλίσει και την περιχύνουμε πάνω από το κέικ. Σερβίρουμε με καβουρδισμένα φουντούκια.

Πηγή : www.megatv.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.