ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση από τους Βορειοκορεάτες

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Ομπάμα: Σταματήστε τις ασκήσεις με τη Ν. Κορέα και σταματάμε τις πυρηνικές δοκιμές

Πιονγκγιάνγκ προς Ουάσινγκτον: Σταματήστε τις στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα, σταματάμε τις πυρηνικές δοκιμές.
jong

Η Βόρειος Κορέα προτίθεται να σταματήσει το φιλόδοξο πυρηνικό της πρόγραμμα αν οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματήσουν τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με την Νότιο Κορέα. Αυτήν την πρόταση μετέφερε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας.

Σε μια σπάνια συνέντευξή του κατά τη τη διάρκεια της παρουσίασης στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη ο κ. Ρι Σου Γιονκ δήλωσε πως ήταν τελείως λάθος από την πλευρά των ΗΠΑ, μνα θεωρήσουν πως οι οικονομικές κυρώσεις θα είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές η Πιονγκγιάνγκ.

Κάναμε μια πολύ λογική πρόταση προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ», είπαμε. «Σταματήστε τις ασκήσεις σας στην Κορεατική Χερσόνησο και θα σταματήσουμε τις πυρηνικές δοκιμές» δήλωσε ο κ. Ρι στο Asossiated Press.

Τα σχόλια του κ Ρi έγιναν το Σάββατο, καθώς η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει με επιτυχία την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, γεγονός που θα καθιστούσε την χώρα ικανή να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση χωρίς προειδοποίηση.
«Αν συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο της αντιπαράθεσης, θα οδηγηθούμε σε καταστροφικά αποτελέσματα, όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και γι ολόκληρο τον κόσμο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.