ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση

Κίνημα: Γιατί δεν συμμετέχουμε στην Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου

Τους λόγους για τους οποίους δεν συμμετέχει στην Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου που σύστησαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και λοιπές δυνάμεις του χώρου, εξηγεί το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσης της Επιτροπής.
kinima

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ανάγκη το όλο εγχείρημα να ταυτιστεί με το διακύβευμα, που έχει να κάνει με τον ελληνικό λαό και την χώρα και για το Κίνημα δεν είναι άλλο από την εκ βάθρων αλλαγή της χώρας, με ένα σχέδιο μεγάλων δημοκρατικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και με τη συμμετοχή του πολίτη.

Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι η συγκρότηση της Επιτροπής αποφασίστηκε χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε συνεννόηση με το Κίνημα, ενώ ακόμα και η απόφασή τους να προβλέψουν δύο θέσεις για το Κίνημα, έγινε γνωστή σε αυτό μέσω των ΜΜΕ.

«Κατά πόσον είναι δυνατόν να υπάρξει οποιαδήποτε συμπόρευση και συνεργασία μεταξύ κομμάτων, όταν οι επικεφαλής των άλλων κομμάτων αρνούνται να συζητήσουν ενώπιοιενωπίοις; Τι τους εμποδίζει; Τι τους φοβίζει;», αναρωτιούνται στο Κίνημακαι δηλώνουν ότι θα είναι πάντα παρόντες σε οποιονδήποτε διάλογο γίνει για τηναλλαγή της χώρας…

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος έχει ως εξής :

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, έχει εξ' αρχής - και από την Ιδρυτική τουΔιακήρυξη, εκφράσει τη θέση του, περί συμμετοχής του στο διάλογο για τησυμπόρευση, τη συνεργασία και την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων.

Εξειδικεύοντας αυτή τη δέσμευση, τόσο με πρωτοβουλίεςτου Προέδρου του, Γιώργου Α. Παπανδρέου, όσο και με επίσημα κείμενα τουΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, εκφράσαμε τη θέση μας περί της ανάγκης να ταυτιστεί αυτό τοεγχείρημα με το διακύβευμα που αφορά τον Ελληνικό λαό και τη χώρα, δηλαδή, τηνεκ βάθρων αλλαγή της. Με ένα σχέδιο μεγάλων δημοκρατικών προοδευτικώνμεταρρυθμίσεων, με τη συμμετοχή του πολίτη.

Ως εγγύηση της αποφασιστικότητας όσων συμμετέχουν,για την επιτυχία του εγχειρήματος, εκφράσαμε την άποψη ότι, οι επικεφαλής τωνπροοδευτικών δυνάμεων έχουν χρέος να δεσμευτούν ότι θα ανταποκριθούν σε αυτό τοδιακύβευμα, έτσι ώστε να είναι σαφές προς κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, ότι δεν μαςενδιαφέρει να είμαστε απλώς ολίγον καλύτεροι διαχειριστές της εξουσίας απόάλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σεαυτή μας τη θέση, που είναι προφανές ότι, δεν θέτει ήσσονος σημασίαςδιαδικαστικά ή οργανωτικά προαπαιτούμενα, τα άλλα κόμματα, όχι μόνον δενανταποκρίθηκαν, αλλά ούτε καν εξέφρασαν τη θέση τους.

Αντιθέτως,χωρίς την οποιαδήποτε συνεννόηση με το ΚΙΝΗΜΑ, αποφάσισαν τη συγκρότηση μιαςεπιτροπής, στην οποία προέβλεψαν δύο θέσεις για το ΚΙΝΗΜΑ. Μάλιστα, για αυτήτους την απόφαση ενημερωθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης κατά παράβαση κάθεθεσμικής δεοντολογίας.

Στη συνέχεια, κληθήκαμε να συμμετάσχουμε, χωρίς ναέχει υπάρξει η παραμικρή θεσμική συνεννόηση μεταξύ των ηγεσιών των κομμάτων,για κάτι που αφορά το μέλλον της χώρας και την επιτυχία του εγχειρήματος τωνπροοδευτικών δυνάμεων.

Μετά από όλα αυτά, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, ανακοίνωσανσήμερα Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις.

Κατόπιν αυτού, προκύπτει εύλογα το ερώτημα:
Κατά πόσον είναι δυνατόν να υπάρξει οποιαδήποτε συμπόρευση και συνεργασία μεταξύ κομμάτων, όταν οι επικεφαλής των άλλων κομμάτων αρνούνται να συζητήσουν ενώπιοι ενωπίοις; Τι τους εμποδίζει; Τι τους φοβίζει;

ΤοΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Πρόεδρός του, θα είναι πάντα παρόντες σεοποιονδήποτε διάλογο αφορά το ίδιο διακύβευμα που αφορά τον Ελληνικό λαό και τηχώρα. Δηλαδή, την εκ βάθρων αλλαγή της. Διάλογο που θα γίνεται για τον πολίτη,με τον πολίτη.

Μεόλες του τις δυνάμεις θα προσπαθεί πάντα να διασφαλίζει ότι, αυτός ο διάλογοςθα αφορά πράγματι αυτό το διακύβευμα και όχι τις όποιες κομματικές σκοπιμότητεςή προσωπικές στρατηγικές οποιουδήποτε.

Με αυτήν την αυτονόητη πολιτική δέσμευση, εκφράζουμετην ανάγκη της συνεννόησης και συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Έστωκαι αργά, οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνεςτους και την ανάγκη διασφάλισης του ιστορικού ρόλου που έχουν να φέρουν σεπέρας οι προοδευτικές δυνάμεις. Και να ανταποκριθούν στην πρόταση - πρόσκλησητου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και του Προέδρου του, για συνάντηση και δέσμευσή μας προς τονΕλληνικό λαό, ότι η προσπάθεια αυτή αφορά και μόνον, το εθνικό και το δημόσιοσυμφέρον, αλλά και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας.

Μόνοέτσι αυτή η προσπάθεια θα γίνει κτήμα κάθε δημοκράτη και προοδευτικού πολίτη.Μόνον έτσι θα εμπιστευτεί αυτήν την προσπάθεια και θα συμμετάσχει.

10 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Διαβασα τα θαυμασια σχολια ολων ομως χρειαζεται τωρα μεγαλος αγωνας για δικαιωση

 2. Λ.Σ 12:46 06/05/2016

  Οποιος πιστευει σε ανασυνταξη του χωρου χωρις τον ΓΑΠ η” αφελης ειναι η” πολιτικος απατεωνας.Τοσο απλα!

 3. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και μόνο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.Γιατί; Είναι ο μόνος που είπε την αλήθεια. Γιατί είναι ο μόνος που λοιδωρηθηκε τόσο πολύ. Γιατί είναι ο μόνος που έκανε πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Γιατί είναι ο μόνος που χάλασε τη σούπα στα συμφέροντα. Γιατί ποτέ δεν λογάριασε το πολιτικό κόστος. Γιατί είναι ο μόνος που δεν έκανε Ζάππεια ούτε μαζώξεις σε πλατείες , ούτε βαρύγδουπες δηλώσεις. Γιατί είναι ο μόνος πραγματικός σοσιαλιστής και μακράν μπροστά από τους πολιτικάντηδες που κυκλοφορούν γύρω μας. Γι αυτά και άλλα πολλά ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

 4. Δυστυχώς το 2010 ο Παπάνδρεου με τις μεταρρυθμίσεις κ τις τομές που προώθησε,έφερε την νέα αλλαγή αλλά δεν το στήριξε ο λαός (απολογούμενος κ εγώ σήμερα) καθώς έκανε το λάθος μαζί με τις μεταρρυθμίσεις να έρθει σε ρήξη κ με συμφέροντα στα ΜΜΕ κ ο λαός απο παραπληροφόρηση τον ακύρωσε.. Σήμερα όλα αυτά έχουν σταματήσει , έχουμε επιστρέψει στην προηγούμενη διαπλεκομενη κ πελατειακη λογική κ οι προσπάθεια έπεσε στο κενό..
  Κρίμα…
  Εγώ σαν μονάδα θα στηριξω την αντιδημοφιλη αλλά σοβαρή φωνή του Γ. Παπανδρεου και ελπίζω στον κόσμο της προόδου…

 5. KT 13:04 15/04/2016

  Φτάνει πια ο πόλεμος νεύρων!! φτάνει η απαξίωση, ο εξευτελισμός και η ταπείνωση!! Ασυμφωνία ιδεών!! οι μισοί από το Ποτάμι είναι δεξιοί και η ομάδα Βενιζέλου φλερτάρει με τη δεξιά!! Πορευόμαστε μόνοι μας! τα γεγονότα και η ιστορία μας έχουν ήδη δικαιώσει!! νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!!

 6. freeman 12:16 15/04/2016

  ΤΗΝ Μνημονιακή Πολιτική των ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ του παρελθόντος (όπως ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ψελλίζει σήμερα στο Π.Θ ο Παφίλας) , που 2010-2011 ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΞΟΡΚΙΖΑΝ ,ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΤΕ ΟΛΟΙ οι ΕΞΟΡΚΙΣΤΕΣ πασχίζουν- παρακαλάνε- κάνουν Πολιτική διαπραγμάτευση, γλύφουν τους Ιμπεριαλιστές ΟΜΠΑΜΑ-ΜΕΡΚΕΛ-ΔΝΤ , κάνουν τάματα στη Μεγαλόχαρη, ανταγωνίζονται (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΙΓΑΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΛΕΒΕΝΤΗΣ) ΠΟΙΟΣ θα εφαρμόσει καλύτερα , κάνουν κολοτούμπες μόλις αρπάξουν την Εξουσία , παθαίνουν Alzheimer για Ζαππεια-Αλλα Μίγματα-Σκισίματα – Επαχθότητες-Ακυρότητες , κάνουν παραμύθες Δημοψηφίσματα που δίνουν ΟΧΙ 62% και αυτοί μεταλλάσσουν σε 12 ώρες σε ΝΑΙ-ΝΑΙ-ΝΑΙ στα Μνημόνια. Στην Λαζοπουλιακή παραμύθα με την προ εκλογών 2009 ΤΑΧΑ συνωμοσία Γαπ-Στρος Καν , ΟΛΟΙ AYTOI . . . ΞΕΧΑΣAN την ΟΜΟΛΟΓΙΑ Καραμανλικού Προβόπουλου ΟΤΙ: Μάιο 2008, ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα , είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία αναφερόταν πως το δημόσιο χρέος – κάθε μορφής – ήταν πάνω από 800% του ΑΕΠ.
  «Τον παρακαλέσαμε, ομολόγησε στο ΣΕΒ ( βλ: ΣΥΝΩΜΌΤΗΣΑΝ ΜΕ τον Διευθυντή ΔΝΤ 2008 Στρος Καν φυσικά) να μη το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός», ανέφερε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιοι τον «παρακάλεσαν». ΜΑ Αυτονοήτως η ΑΡΜΟΔΙΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤτΕ ο Προβόπουλος & της Ελληνικής Κυβέρνησης Καραμανλής- Αλογοσκούφης που 01/2009 την κοπάνησε για να μην έχει ποινικές ευθύνες ως αρμόδιος ΥΠΟΟΙΚ λόγω ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ στην ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ) . Συμπέρασμα : ΑΠΟ Μαίο 2008 ΜΕΧΡΙ ΙΟΎΛΙΟ 2009 (που το ΔΝΤ Δημοσιεύει την Εκθεσή του ΚΑΙ τα ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΣΗΜΙΤΗ αποκαλύπτονται παγκοσμίως ) , 15 ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΗΝΕΣ Καραμανλικής ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ μήπως και ΑΠΟΦΕΥΓΑΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ 2009 και τον ΓΟΛΓΟΘΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΆΜΕ ΕΚΤΟΤΕ . ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ με ΔΝΤ-ΤΡΑΑ-ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ . Ο μετριοπαθής-φύσει συναινετικός Γαπ το 2010-2011 ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ να εκτιμήσει ΠΩΣ τα ΕΝΟΧΑ ΦΙΔΙΑ που ψεύδονταν 2007-2009 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ για //Προστατευμένη Οικονομία// θα έβαζαν ΑΠΟ ΕΝΟΧΕΣ , στοιχειωδώς ΠΛΑΤΗ για την σωτηρία της Ελλάδας, που του παρέδωσαν ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΗ με 800 δις Συνολικό Χρέος (τεράστια και η Πολιτική Ευθύνη Σημίτη , που τώρα λουφάζει ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΈΝΟΣ από το ΙΔΙΟ ιδιο κουκούλι ΟΜΕΡΤΑ των ΙΔΙΩΝ ΜΜΕ που προστατεύουν τον Ραφήνιο Εγκληματία ) ΌΠΩΣ Πορτογαλικές, Ιρλανδικές, Κυπριακές αντιπολιτεύσεις στις Κυβερνήσεις τους ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΓΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ-ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ . . . ΑΛΛΑ τα ΦΙΔΙΑ δεν πιάνονται ΦΙΛΟΙ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΣΑ & ΦΙΛΟΤΙΜΟ ! Για την ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ την Κοινή γνώμη ΜΕ την παραμύθα για ΕΥΚΟΛΑ Πουτινολεφτά και την έστρεψαν σε . . . ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΑΙΣΧΡΑ λαικίστικα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ μορφώματα-τοξικά απόβλητα μιας Κοινωνίας σε Σήψη και πρωτίστως Αξιακή , παρακμή .

 7. Πάρτε το χαμπάρι. Η μόνη λύση της κεντροαριστεράς ακούει στο όνομα Παπανδρέου.
  Τα ψέμματα τελειώνουν, η λάσπη ξεράθηκε και πέφτει, ο Τσιπρολαγός είναι έτοιμος να τα παρατήσει και ο Παπανδρέου έρχεται.
  Έρχεται να συνεχίσει το έργο που κάποιοι «σύντροφοι του παλαιού πολιτικού συστήματος» διέκοψαν με πολύ φτηνό τρόπο. Όσοι είναι καθαροί (ψυχικά, ηθικά, πολιτικά) και κινούνται στον ίδιο χώρο, οφείλουν να συμπορευτούν με το Κίνημα.
  Ούτε άλλη προοπτική υπάρχει, ούτε άλλη ευκαιρία θα έχουν.

 8. Πρόεδρε σε φοβούνται.Ξέρουν ότι με σένα θα πρέπει να ξεχάσουν τα ψέματα.Και μην ξεχνάς ότι η μεν Φώφη έχει τον Βενιζέλο ο δε Σταυρός τα αφεντικά του ΜΜΕ.

 9. Αγαπητέ Πρόεδρε,
  Όταν η Φώφη ,έχει συμβούλους του τύπου »Γείτονα» και »Παπαϊωάννου» και όταν έχει »καβαλήσει» το καλάμι της…μετριοφροσύνης και της πολιτικής υπερ-ωριμότητας, τότε η μόνη λύση είναι »Ο ΝΕΟΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ»”.
  Σύντροφε και αγαπητέ μου Πρόεδρε,
  μόνο από την κόψη του σπαθιού την τρομερή θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για την ΝΕΑ Ελλάδα των ονείρων μας και των παιδιών μας.
  Που ήταν ΟΛΟΙ! αυτοί πρόεδρε, όταν έδινες τον υπέρ πάντων αγώνα?
  Τι έκαναν ΟΛΟΙ! αυτοί, όταν εσύ προσπαθούσες να μειώσεις το χρέος και να πάρεις τα χρήματα για να σώσεις την Ελλάδα? Αγωνίζονταν να σου ΚΛΕΨΟΥΝ-ΑΡΠΑΞΟΥΝ συνωμοτικά και προδοτικά την θέση που σου ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ το 44% του Ελληνικού λαού και στη συνέχεια να σε κλείσουν και φυλακή με τις γνωστές αλλά ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ !!! για εμάς ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ!
  Σύντροφε και αγαπητέ Πρόεδρε,
  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχνάμε, , ότι ‘’ Άγγελοι’’ που πέρασαν την πόρτα της κολάσεως, ΔΥΣΚΟΛΑ επιστρέφουν ως… ‘’Άγγελοι’’ ξανά στον παράδεισο.
  ΕΜΕΙΣ, θέλουμε να αλλάξουμε πορεία και να γίνουμε ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ κράτος με ευνομία και φοροδοτική ισότητα, και αυτό είναι το ΠΡΩΤΟ που ξεκινήσαμε το 2009 και κάτω από αντίξοες συνθήκες τόσο οικονομικές, όσο και υπονομευτικές. Μη ξεχνάς και μην εμπιστεύεσαι όσους ‘’έφαγαν’’ σε δεξιό πιάτο και σήμερα ακόμη ..γλείφονται. Μη ξεχνάς ότι ΠΟΤΕ! δεν πρόκειται να σε συγχωρήσουν για όσα ψήφισες, για όσες διαρθρωτικές αλλαγές εφάρμοσες ΑΛΛΑ! Και για όσα ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΣ !!!
  ΣΗΜΕΡΑ , ΟΛΟΙ ! γνωρίζουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για τα σημερινά μας ΧΑΛΙΑ! αλλά και ποιοι επιδίωξαν άθλια, βρώμικα και ΑΝΕΝΤΙΜΑ να σου ‘’φορτώσουν’’ και το προπατορικό αμάρτημα.
  Ο Απόστολος Παύλος συνήθιζε να λέει: ‘’Αιρετικόν άνθρωπον, μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσία ΠΑΡΑΙΤΟΥ’’
  ΕΜΠΡΟΣ, στον ΕΝΤΙΜΟ αγώνα όλοι μαζί να παλέψουμε με το σπαθί στο ΧΕΡΙ και όχι στη θήκη, αφού και ο ‘’Γόρδιος Δεσμός’’ μαχαίρι ..ήθελε.
  Εξ άλλου, Αγαπητέ Πρόεδρε, είσαι ο σημαιοφόρος της δημοκρατικής οικογένειας των Παπανδρέου, που αγωνίστηκαν για την Ελλάδα μας χωρίς να γίνουν ούτε εφοπλιστές, ούτε μεγαλοβιομήχανοι, ούτε ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!
  Ας τους ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ με τον ‘’ΝΕΟ ΑΝΕΝΔΟΤΟ’’ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ !
  Ν Βράχος

 10. Ετσι κι αλλιώς οι Κινηματίες Δημοκράτες Σοσιαλιστές μια ζωή πολεμούν την αδηκία , την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία ….
  Εδώ θα κολλήσουμε , Πρόεδρε ;
  Πάμε μαζί σου με μπούσουλα το πολιτικό ύφος και ήθος που μας δίδαξες, ν´αλαξουμε την κοινωνία, την καθημερινή μας ζωή και διαγωγή απέναντι στην πατρίδα και τους συμπολίτες μας.
  Καταλαβαίνουμε πως εχουμε οχι μονο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις ,
  για τα εγγόνια μας …. ρε γαμώτο !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.