ΚΟΣΜΟΣ

Προς εκλογές

Κύπρος: Διαλύεται η Βουλή

Η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής συνεδριάζει στην τελευταία της ολομέλεια, από τις 10 σήμερα το πρωί. Η ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα γίνει αργά απόψε και η Βουλή θα αυτοδιαλυθεί, ενόψει των εκλογών της 22ας Μαΐου.
cyprus

Στην σημερινή ημερήσια διάταξη υπάρχουν πάνω από 50 νομοσχέδια και προτάσεις νόμου, ενώ άλλα παραπέμπονται στη νέα Βουλή.
Στα πιο σημαντικά θέματα συγκαταλέγονται το νομοσχέδιο για τις διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων και τον αποκλεισμό μιζαδόρων εργολάβων, το ζήτημα της αποπληρωμής συσσωρευμένων οφειλών στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων με δόσεις, οι ρυθμίσεις για τη δήλωση και τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων κρατικών αξιωματούχων, που αποτελούν το πακέτο νομοθετημάτων για το «πόθεν έσχες», η πρόταση νόμου, που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής για συμμετοχή «κουρεμένων» καταθετών στα ΔΣ τραπεζών, τις οποίες βοήθησαν να ξεπεράσουν την κρίση, καθώς και ο συμψηφισμός δανείων με αξιόγραφα. Το τελευταίο θέμα προωθείται, παρά την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος με επιστολή του προς τη Βουλή υποστηρίζει ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι σε περίπτωση ψήφισης της ρύθμισης για τον συμψηφισμό δανείων-αξιογράφων. Επίσης, ο υπουργός κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.