ΚΟΣΜΟΣ

To νέο συμβούλιο

Κύπρος: Σήμερα η νέα «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα

Γύρω στο μεσημέρι θα παρουσιαστεί στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο κατάλογος των μελών του νέου "υπουργικού συμβουλίου" που θα αποτελείται από επτά "υπουργούς" προερχόμενους από το κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και τρεις από το Δημοκρατικό κόμμα (ΔΚ) που χθες υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας.
akintzi

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα τα "υπουργεία" που θα ανήκουν στο ΚΕΕ είναι: Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως και η "πρωθυπουργία" την οποία θα αναλάβει ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

Στο Δημοκρατικό κόμμα θα ανήκουν τα "υπουργεία": Δημοσιονομικών, Εθνικής Παιδείας και Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Δημιουργείται ξανά δε η θέση του αναπληρωτή "πρωθυπουργού" που θα ανήκει επίσης στο ΔΚ.

Στο μεταξύ, ο Μουσταφά Ακιντζί τόνισε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι πρέπει να διασφαλιστεί νέα κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, μετά τις βουλευτικές εκλογές των Ελληνοκυπρίων, όπως είπε, στις 22 Μαϊου.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης χαρακτήρισε «ειλικρινή» τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος, όπως είπε, στηρίζει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Για τη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, στην οποία συμμετείχε με το καθεστώς του παρατηρητή, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι στην διακήρυξη απευθύνεται έκκληση για αλληλεγγύη προς τους Τουρκοκυπρίους και για καλές σχέσεις με την πολιτεία που θα είναι ιδρυτικός συνεταίρος, κατά την έκφρασή του, σε μια μελλοντική ομόσπονδη Κύπρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.