ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση του προέδρου της ΝΔ στην κυβέρνηση

Κυρ. Μητσοτάκης: Η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα

«Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Με εκλογές» δηλώνει στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
mitsotakis

«O απόδημος Ελληνισμός είναι ανεκτίμητη περιουσία για την Ελλάδα» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στη εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας" της Νέας Υόρκης, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πρόταση νόμου για την ψήφο των ομογενών, που κατέθεσε η ΝΔ, τονίζει πως δίνεται η δυνατότητα σε όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις κατά τόπους διπλωματικές και προξενικές αρχές. Η πρότασή της ΝΔ αφορά, όπως σημειώνει, σε όσους συμπολίτες μας διαμένουν στο εξωτερικό ή υπηρετούν σε ελληνική αρχή του εξωτερικού, καθώς και στους Έλληνες ναυτικούς. «Πιστεύουμε πως είναι μια πρόταση ρεαλιστική, πολιτικά βιώσιμη και διοικητικά εφαρμόσιμη», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο απόδημος ελληνισμός προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο έθνος και -όπως λέει- «οφείλουμε να δείξουμε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε και να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στις συνταγματικές αρχές της λαϊκής κυριαρχίας και της καθολικότητας της ψήφου». Εκφράζει, μάλιστα, την ελπίδα πως η κυβέρνηση θα στηρίξει την πρόταση αυτή έτσι ώστε να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές.

«Αλλά και αν αυτό δεν συμβεί, σας βεβαιώνω ότι, μόλις γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, το νομοσχέδιο θα περάσει. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως να υλοποιήσει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί θεσμικά η Δημοκρατία μας. Χρειάζεται μια ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα εξασφαλίζει σταθερό εκλογικό κύκλο. Χρειάζεται μικρότερη Βουλή. Σταθερό εκλογικό νόμο. Και βέβαια θεσμοθετημένη συμμετοχή και εκπροσώπηση της ομογένειας», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ στον Εθνικό Κήρυκα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα, επισημαίνει πως η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών είναι σε βαθιά απογοήτευση, καθώς «βιώνουμε σκληρές θυσίες και αλλεπάλληλες ανατροπές στη ζωή μας, μονίμως προς το χειρότερο».

«Εμπεδώνεται μια αίσθηση απόλυτης αβεβαιότητας και παραίτησης. Οι άνεργοι δεν ελπίζουν σε τίποτε. Οι εργαζόμενοι φοβούνται. Η μεσαία τάξη υπόκειται σε φοροκαταιγίδα. Η αγορά στενάζει. Οι εταιρείες ψάχνονται πως να φύγουν από την Ελλάδα. Η νέα γενιά βλέπει μόνο αδιέξοδα», τονίζει, ενώ εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει «ανίκανη» και ιδεοληπτική», «δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της και δεν αφήνει την Ελλάδα να ορθοποδήσει».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει καθώς όσο παραμένει δεν θα υπάρχει καμία βελτίωση. «Χρειάζεται επειγόντως μια νέα κυβέρνηση που θα σπεύσει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική οικονομία», δηλώνει, επισημαίνοντας πως «ουσιαστικά η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, επισημαίνει πως όλοι οφείλουν να βάλουν ένα φραγμό στον κατήφορο της χώρας και να δώσουν οξυγόνο στην Ελλάδα και τους πολίτες. «Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Με εκλογές. Με την απόφαση του ελληνικού λαού. Το κόστος της συνέχισης της καταστροφής είναι απείρως μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους. Ας το καταλάβουν. Πρέπει να φύγουν», τονίζει χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα του Κυρ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στις Η.Π.Α. για να παρευρεθεί στον ετήσιο εορτασμό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση των Ελλήνων Ομογενών σήμερα, Σάββατο 9 Απριλίου, στις 19:00 (τοπική ώρα).

Αύριο, Κυριακή 10 Απριλίου, θα παρακολουθήσει ως τελετάρχης την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, στις 13:30 (τοπική ώρα).

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, στις 14:30 (τοπική ώρα) και με τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης κ. Mike Bloomberg, στις 10:00 (τοπική ώρα).

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε ένα από τα σημαντικότερα think tank των Η.Π.Α., το Council on Foreign Relations, στις 12:30 (τοπική ώρα).

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. GEORGIA. 12:58 09/04/2016

    Κύριε Μητσοτάκη αποχωρείστε από την Βουλή και προκαλέστε άμμεσα εκλογές.Ή φασιστική χούντα Τσίπρα και Καμμένου θα μείνει γαντζωμένη στην καρέκλα της εξουσίας, ακόμα και άν η Ελλάδα γίνει παρανάλωμα του πυρός.Δεν υπάρχει πρόθεση από τους προδότες Τσίπρα και Καμμένο να αποχωρήσουν ομαλά από την εξουσία.Ρίχτε τους όσο είναι καιρός γιατί διαφορετικά μετά από αυτή την ανίκανη και προδοτική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κυβερνήσει κανείς μια χώρα διαλυμένη και σε εμφύλια σύραξη.Μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, βάλτε τελεσίγραφο στο ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, αποχωρήστε από την Βουλή και ρίξτε τους προδότες.Μόνο κερδισμένοι θα βγούμε όλοι από.μια τέτοια κίνηση.Ακούστε την παράκληση μιάς Κεντρώας Ελληνίδας ψηφοφόρου.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.