ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επτά ερωτήματα της ΝΔ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός έχει πει τα μεγαλύτερα ψέματα από τη Μεταπολίτευση και μετά

Σκληρή  επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατήγγειλε για επικοινωνιακά παιχνίδια και ότι «έχει πει τα μεγαλύτερα ψέματα από τη Μεταπολίτευση και μετά», αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα «απαξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών» εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού για την ηλεκτρονική πλατφόρμα δράσης «Συμμετέχω στη Ν.Δ.», η οποία έχει στόχο να φέρει τους πολίτες, με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία.
M

Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ικανοποιημένος από την οργάνωση των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών και την υψηλή συμμετοχή και παράλληλα επιτέθηκε στον πρωθυπουργό καταγγέλλοντας επικοινωνιακά παιχνίδια.

«Είμαστε σε μια καλή πολιτική συγκυρία για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά σε μια πολύ προβληματική συγκυρία για τον τόπο. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουμε καταφέρει μια σημαντική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μονίμως θα διευρύνεται. Η κατάσταση, όμως, στην κοινωνία είναι δραματική. Την ίδια στιγμή, ενώ οι διαπραγματεύσεις καρκινοβατούν και γίνονται, για άλλη μια φορά, αντικείμενο επικοινωνιακών παιχνιδιών, όπως αυτά τα οποία βιώσαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή την πραγματικότητα, εμείς απαντούμε με ευθύνη, αλλά και με μαζική συμμετοχή», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης είπε ότι το άνοιγμα της ΝΔ στην κοινωνία έχει πολύ σημαντική απήχηση, όπως είχε και η ανοικτή πρόσκληση σε τεχνοκράτες για την υποστήριξη της ομάδας προγράμματος στην οποία ανταποκρίθηκαν πάνω από 700 άτομα.

«Η δράση "συμμετέχω", που ανακοινώνεται σήμερα είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση. Σε μια εποχή μεγάλης ασφυξίας και μιας κυβέρνησης η οποία περιορίζεται σε μια κλειστή παρέα, εμείς ανοίγουμε τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας, σε όλες και όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν σε αυτήν τη δημιουργική προσπάθεια. Αυτό είναι και το νόημα της πρωτοβουλίας μας», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει μια μεγάλη πολιτική ευκαιρία αυτή τη στιγμή, να δημιουργήσει όχι απλά συνθήκες -όπως είπε- μιας διαφαινόμενης πολιτικής νίκης, αλλά και μιας πολιτικής κυριαρχίας.

«Έχουμε απέναντί μας ένα κόμμα, το οποίο είναι απαξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών και έναν πρωθυπουργό, ο οποίος έχει πει τα μεγαλύτερα ψέματα, αν όχι από συστάσεως ελληνικού κράτους, αλλά σίγουρα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Οι πολίτες, εκ των πραγμάτων, είναι καχύποπτοι απέναντι και στα παραδοσιακά κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να αρθρώσει έναν πειστικό πολιτικό λόγο και να πείσει τους πολίτες ότι μόνο αυτή μπορεί να αποτελέσει τη διέξοδο για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος», τόνισε.

Αναπτύσσοντας αναλυτικά τη λειτουργία της νέας δράσης, ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης είπε τα εξής: «Μέσα από τη δράση "Συμμετέχω στη Ν.Δ." ενεργοποιούμε τη συμμετοχή και τη δράση όχι μόνο των μελών, αλλά κυρίως όλων των ενεργών πολιτών. Των ανθρώπων της γνώσης. Των ανθρώπων της παραγωγής. Των ανθρώπων της αριστείας. Μέσα από το symmetexw.nd.gr, φέρνουμε τους πολίτες σε επαφή με τις Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες αποτελούν τον οργανωτικό ιστό της παράταξής μας. Βάζουμε την κοινωνία στο πυρήνα της διαδικασίας του policy making. Δεν παράγουμε πολιτική ερήμην της. Δεν αναζητούμε βουβά κομματικά ακροατήρια. Αναζητούμε ενεργούς πολίτες που θέλουν να ακουστούν. Το πρωτοποριακό αυτής της δράσης είναι ότι καλούμε τους πολίτες στο Συνέδριό μας, με την ιδιότητα του Θεματικού Συνέδρου. Και τους καλούμε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα παράλληλων συζητήσεων του 10ου Τακτικού Συνεδρίου και να συζητήσουμε - συνδιαμορφώσουμε τις πολιτικές μας».

Τα επτά ερωτήματα

Εξάλλου με επτά ερωτήματα καλεί η ΝΔ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει και τον κατηγορεί για ανεύθυνη συμπεριφορά.

«Οι τελευταίοι ερασιτεχνικοί χειρισμοί του πρωθυπουργού και της παρέας του Μαξίμου, θυμίζουν όλο και περισσότερο το ολέθριο για τη χώρα 2015. Τότε που ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα:

- στο κλείσιμο των τραπεζών,

- στα capital controls,

- στον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ,

- στην κατάρρευση της οικονομίας, και

- στο 3ο επώδυνο Μνημόνιο»,
αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καλεί τον κ. Τσίπρα να δώσει άμεσα απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

1. Δεν είναι ο ίδιος που, τον περασμένο Ιούλιο, μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο παρακαλούσαν το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα και μάλιστα για μια τριετία; Πότε είχε δίκιο; Τότε που θεωρούσε το ΔΝΤ σύμμαχο και τη συμμετοχή του αναγκαία στο πρόγραμμα ή τώρα;

2. Γιατί προσποιείται πως δεν ήξερε τις πιεστικές αξιώσεις του ΔΝΤ, εμφανίζεται δήθεν αιφνιδιασμένος και επιχειρεί να δραματοποιήσει την κατάσταση;

3. Δεν αντιλαμβάνεται ότι η τεχνητή δραματοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αδιέξοδα επικίνδυνα για τη χώρα;

4. Τι πραγματικά σχεδιάζει και τι πρόκειται να κάνει σε περίπτωση ρήξης με το Ταμείο και αδιεξόδου στην αξιολόγηση;

5. Η αλληλογραφία του με την κ. Λαγκάρντ και ιδιαίτερα η απάντηση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, μειώνει ή όχι τη διαπραγματευτική θέση της χώρας; Βλάπτει ή όχι την εικόνα της πατρίδας μας;

6. Γιατί δεν έκλεισε την αξιολόγηση όταν έπρεπε και τώρα οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν με φοροκαταιγίδα και περικοπές συντάξεων το κόστος των καθυστερήσεων, που ξεπερνά τα 5,5 δισ. ευρώ;

7. Γιατί τρεις ημέρες μετά τις σχετικές αποκαλύψεις, δεν βεβαιώνει επίσημα ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή κρατικών υπηρεσιών στην υποκλοπή, ώστε να μη διασύρεται διεθνώς και να μη στοχοποιείται η χώρα;».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NMan. 23:35 04/04/2016

  Γιώργος Παπανδρέου: Μέσα σε μια διετία τα έζησα όλα»!
  ========================================
  Προηγουμένως η ομιλία του είχε πάρει τον χαρακτήρα «απάντησης-απολογίας» για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.
  «Να βγάλτε από το μυαλό σας τις φιλοδοξίες, θεμιτές κατά τα άλλα και να ακούσετε έναν άνθρωπο που μέσα σε μια διετία τα έζησε όλα» ζήτησε από δελφίνους και μη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου .
  ========================
  «Έζησα πιο κοντά από τον καθένα τι θα πει κρίση,
  να χρεοκοπείς σε λίγα χρόνια και να μην έχεις μέσα να το αντιμετωπίσεις…
  Τι θα πει απειλή από τις αγορές και τα κερδοσκοπικά συμφέροντα…
  Τι θα πει μοναξιά, να παλεύεις μόνο σου, με ένα πολιτικό σύστημα που κοιμόταν μέχρι πριν λίγους μήνες τον ύπνο του Δικαίου» συνέχισε σε ύφος εξομολόγησης.
  «Είμαι υπερήφανος για τη μάχη που έδωσα»
  ==================================
  Συνολικά για τα πεπραγμένα του ανέφερε:
  «Ούτε λυπάμαι ούτε μετανιώνω, αλλά είμαι υπερήφανος που έδωσα μια τόσο δύσκολη μάχη».
  Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «μόνο η απραξία σε προφυλάσσει από τα λάθη», εξαπολύοντας στη συνέχεια επίθεση στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι ήθελε απλώς να νέμεται την εξουσία με ένα πελατειακό κράτος.
  «Το 2009 δεν τάξαμε παροχές.
  =====================
  Το σύνθημά μας ήταν ότι ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Δεν τάξαμε λεφτά όπως χυδαία διαστρεβλώνουν κάποιοι… Το πρόγραμμά ήταν να κάνουνε αλλαγές» ισχυρίσθηκε επίσης απαντώντας στη σχετική κριτική.
  Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του σε «βολεμένους των προηγούμενων δεκαετιών που λύσσαξαν με αυτές τις προσπάθειές μας… Προσπάθησαν να βάλουν πλοκάμια και μέσα στο κόμμα μας».
  Όπως ισχυρίσθηκε, δεν ήθελε να πάρει οριζόντια μέτρα περικοπών. «Ήθελα να αποφύγω τις μεγάλες περικοπές,
  Δεν αργήσαμε να πάρουμε μέτρα.
  ===========================
  *Δεν θέλησα να πάρω μέτρα πριν γίνουν οι μεγάλες αλλαγές. Και οι ίδιοι που μας κατηγορούν τώρα ότι φέραμε την ύφεση είναι οι ίδιοι που λέγανε τότε γιατί δεν παίρνατε μέτρα» σημείωσε.
  * Ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι η στάση της Ε.Ε. που δεν πίστευε ότι έχει τη διάθεση να αλλάξει το πολιτικό σύστημα τη συμπεριφορά του τον εξανάγκασαν τελικά να πάρει τα μέτρα. «Πήγαμε καλά στα μεγάλα και δεν πήγαμε στα μικρά» ανέφερε.
  *Ο κ. Παπανδρέου επανήλθε επίσης στη διαμάχη του με εκδότες και ΜΜΕ, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε «εκβιασμούς».
  «Έχετε κάνει στόχο την οικογένεια μου. Αν θέλετε να με χτυπήσετε, εδώ είμαι»
  ========================================================
  Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Γ.Παπανδρέου στις επιθέσεις που δέχεται η οικογένειά του.
  «Πολλοί θεωρούν την ευγένειά μου αδυναμία.
  =====================================
  Έχω πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών. Έχω γίνει στόχος εγώ και η οικογένειά μου και σας απαντώ με μια φράση του Ανδρέα : Εμένα θέλετε να χτυπήσετε; Εδώ είμαι. Χτυπήστε εμένα. Δεν ξέρω εάν αυτή τη μάχη θα την κερδίσω, αλλά θα την δώσω από κάθε μετερίζι» σημείωσε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.