ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στη Washington Post

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είπε ψέματα παντού για να κερδίσει την εξουσία

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει ανίκανη, και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Washington Post ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά εκλογές, καθώς πιστεύει, όπως λέει, πως η ΝΔ θα είναι μια πολύ καλύτερη κυβέρνηση από τη σημερινή.

«Ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε ποτέ να υιοθετήσει μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Πρώτα απ’ όλα έχουμε την οικονομία σε ύφεση. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει επιβάλλει capital control», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι η οικονομία προσπαθεί ακόμα να επανακάμψει.

«Η εικόνα ανικανότητας της κυβέρνησης είναι απίστευτη σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου και του προσφυγικού», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να χτίσει χώρους σε όλη την Ελλάδα για τους 50.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση για μηδενική εμπειρία, λέγοντας πως τα στελέχη της δεν έχουν ουσιαστικά εργαστεί ποτέ.

«Υπάρχουν όλων των ειδών οι αριστεροί που αισθάνονται πολύ άνετα πίνοντας τον καφέ τους και ονειρευόμενοι την επανάσταση. Ο Τσίπρας κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Είπε ψέματα παντού για να κερδίσει την εξουσία. Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Και δυστυχώς οι Έλληνες τον εμπιστεύθηκαν», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα αξίζει μια σοβαρή και ικανή κυβέρνηση με καλούς ανθρώπους στις ανώτερες θέσεις.

«Πιστεύω πως αν προχωρήσουμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις η οικονομία θα αναπτυχθεί ξανά, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα σταματήσουμε τους νέους ανθρώπους που φεύγουν από την Ελλάδα και ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό», αναφέρει, επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ και επισημαίνει πως ένας από τους λόγους που ο ίδιος ζητά εκλογές είναι το γεγονός ότι υπάρχει διάβρωση στους δημοκρατικούς θεσμούς.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ναι, είπε πολλά και λέει ερισσότερα ακόμη και σήμερα ψέματα ο κος. Τσίπρας κε.Μητσοτάκη.
  Αν ομως σεις, ύστερα από τόσα και τόσα που ακούσαμε θέλετε να γίνετε κατ´ ελάχιστον Αντικειμενικός, γιατί δεν ζητάται και καμιά σηγνώμη.
  Για τα ψέματα , τα σφάλματα και τις εγκληματικές ενέργειες των προκατόχων σας, σαν τον Σαμαρά και τον Καραμανλή που συνέβαλαν τα πλείστα για την κατάστασή μας τωρα.
  Γιατί δεν βγαίνετε να υπερασθησθείτε τις αλλαγές που έφερε η διακυβέρνησης του Γιωργου Παπανδρέου στην περίοδο 2009 2011 … ;
  οταν θα ζητήσετε και σεις για το κόμμα σας συγνώμη ειμαι βέβαιος οτι ακόμη και οι Φανατικοί Νεοδημοκράτες θα σας δικαιώσουν .
  Πάρα πολλοί γνωστοί μου αν και συντηρητικοί δικαιώνουν τις ενέργειες και τους νόμους που πέρασε ο ΓΑΠ ..
  Σεις γιατί δεν το κάνετε;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.