MEDIA

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Μαξίμου-ΔΟΛ

Κυβερνητικές πηγές: Όταν τα «ΝΕΑ» διαψεύδουν τα «ΝΕΑ»

«Όταν τα "Νέα" διαψεύδουν τα "Νέα"», είναι το σχόλιο κυβερνητικών πηγών, οι οποίες -σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας "Τα Νέα" «σχετικά με την υποτιθέμενη απόκρυψη συμμετοχής σε ομόρρυθμη εταιρία του Αλέξη Τσίπρα από τη δήλωση "πόθεν έσχες"»-, παραθέτουν δημοσίευμα της εφημερίδας από τις 20/9/2010.

Στο εν λόγω δημοσίευμα τους, του 2010, το οποίο αφορούσε τα "πόθεν έσχες" των βουλευτών και ευρωβουλευτών για τη χρήση του 2008 και ειδικότερα τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, τα ΝΕΑ ανέφεραν για τον Αλέξη Τσίπρα τα εξής:

«Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το 2008 εισοδήματα 21.588 ευρώ.

Δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα που απέκτησε με γονική παροχή το 1996 και κάτοχος μηχανής 650 κ.ε. που απέκτησε τα 2007 με αγορά έναντι 7.300 ευρώ.

Για το 2008 δηλώνει καταθέσεις 2.949 ευρώ στην Άλφα και μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. Ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία».

Οι πηγές της κυβέρνησης παραθέτουν και αντίγραφο της ιστοσελίδας σε PDF, του σχετικού δημοσιεύματος, «σε περίπτωση που παρουσιαστεί συμπτωματικά κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην ιστοσελίδα των "Νέων"», όπως σχολιάζουν σκωπτικά.

Το σχετικό αντίγραφο εδώ

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης, η εφημερίδα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και το αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραμάνος συμμετείχαν σε ομόρρυθμη εταιρεία που συνεστήθη το 2007 και λύθηκε στο τέλος του 2015.

Λίγο μετά τις εκλογές του 2009 οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, ο κ. Τσίπρας μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδερφή του. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας δεν είχε δηλώσει ούτε τη συμμετοχή του στην εταιρεία «Αγνάντι ΟΕ», ούτε το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την αδερφή του κατά τη μεταβίβαση του μεριδίου του τον Ιανουάριο του 2010.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο Νίκος Παππάς παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι τη λύση της το 2015 και είναι άγνωστο εάν έχει συμπεριλάβει στη δήλωσή του την εταιρική του συμμετοχή, ενώ η «Αγνάντι ΟΕ» εμφανίζεται να έχει αποκτήσει ακίνητο στη Σέριφο.

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NB 20:27 05/04/2016

    ΟΤΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΨΙΕΥΔΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ…

    Κύριε πρωθυπουργέ του ΣΥΡΙΖΕΛ,

    Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ ,
    πολλές φορές λέγατε ότι υπήρχαν εναλλακτικές πήγες δανειοδότησης με δεκάδες δις, σε πολύ χαμηλά επιτόκια. Ψευδολογήσατε ασύστολα εις βάρος της πρόσφατα εκλεγμένης κυβέρνησης, και επιβαρύνατε τις πλάτες του λαού μας, με πολλά δις ευρώ λόγω ανικανότητας, παραπληροφόρησης και συμμετοχής στην προδοσία και ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, που όπως αποδείχτηκε, ήταν η μόνη που είχε σχέδιο και λύσεις για την σωτηρία μας από την χρεοκοπία του Καραμανλή.
    Κύριε πρωθυπουργέ του ΣΥΡΙΖΕΛ
    Στις 29/2/2012 δηλώνατε στο real fm .
    ‘’Ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση …..και συνεχίζετε λέγοντας ……η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού .’’
    ‘’Δεν το έκανε όμως γιατί οκ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ….’’

    Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ ,
    σήμερα τι έχετε να πείτε σχετικά με τις άστοχες δηλώσεις σας που δηλητηριάζατε τις ψυχές των ανθρώπων;
    **Πάντως υπερβάλατε εαυτούς ‘’ αφού καταφέρατε’’ την Ρωσία και την Κίνα μέσα στους έξη μήνες, της ταυτόχρονης διαπραγμάτευσης με τους συνεταίρους μας, στην ΕΕ , να …αγοράσουν το ελληνικό χρέος των 350 δις ευρώ, και μάλιστα χωρίς να ζητήσουν το παραμικρό αντάλλαγμα. Αυτό το θαύμα οι Έλληνες Χριστιανοί το χρωστάνε στα όνειρά σου, στις θυσίες που έκανες στον Αλλάχ, στην προσευχή σου και την πίστη σου στο λευκό περιστέρι που …αμόλησες και στο χειροφίλημα του παπά που σε ‘’ευλόγησε’’ προσωπικά και την λιτανεία των λειψάνων που διέταξε ο Πάνος μας. .
    Κύριε Τσίπρα, Αλέξη μας,
    Δεν ξέρουμε πώς να σε ευχαριστήσουμε και τι να σου ευχηθούμε, για τη προσφορά αίματος στην αδύναμη πατρίδα. Κανείς μας δεν πίστευε ότι θα βρισκόσουν εσύ, ένας ‘’μάγος’’ της πολιτικής, ένας νέος ‘’Κίσσινγκερ’’ που θα μετέφερε τη δόξα της Ελλάδας μας πιο υψηλά και πιο μακρά και από το..τσουνάμι της Φουκοσίμα στην μακρινή Ανατολή, και ταυτόχρονα θα ‘’άλλαζε’’ τον ρου του Δούναβη , ώστε να εκβάλλει υπογείως στη κατάξερη και έρημη Σαχάρα .

  2. XM 20:23 05/04/2016

    ΟΤΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΨΙΕΥΔΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ…

    ΕΛΕΓΕ Ο ΨΕΥΤΗΣ …ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
    «Φόρο – αίσχος που τιμωρεί όσους δούλευαν μια για ζωή για να φτιάξουν ένα κεραμίδι για να στεγάσουν το παιδί τους» χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχόμενος ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση θα αναθεωρήσει πλήρως τον φόρο. Αλήθεια, διερωτήθηκε, πως θα πληρώσουν οι ρημαγμένοι από τις πολιτικές του μνημονίου πολίτες;

    «Ο ΕΝΦΙΑ βάζει στον ίδιο κοινό παρονομαστή πλούσιους και φτωχούς, άνεργους και μη έχοντες. Ο Φόρος θα σημάνει διάλυση οικονομίας και κλείσιμο επιχειρήσεων. Θα αυξήσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη ακόμη περισσότερο, ενώ αυξάνονται ήδη 1 δισεκ. ευρώ κάθε μήνα» υποστήριξε.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν γίνει λάθη στον ΕΝΦΙΑ. «Αφήστε τα λάθη, αυτά είναι επιλογές» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οποίος διαθέτει πλάκες χρυσού και πανάκριβα έργα τέχνης δεν πληρώνει ούτε 1 ευρώ.»

  3. NB 20:21 05/04/2016

    ΟΤΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΨΙΕΥΔΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ…

    Ορισμένα παραδείγματα: Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως με την εκλογή Ολάντ φύσηξε άλλος αέρας στην Ευρώπη και ότι το μοντέλο της λιτότητας άρχισε να ξηλώνεται. Τι είπαν οι Γάλλοι για την Κύπρο; Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, η οικονομία της Κύπρου είναι «μια οικονομία – καζίνο που ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και έπρεπε και πρέπει να κάνουμε κάτι, διότι διαφορετικά θα είστε εσείς, θα είμαι εγώ, θα είμαστε εμείς που θα πληρώσουμε το λογαριασμό».

    Τι λένε οι ίδιοι οι Κύπριοι για τη στάση της Γαλλίας; Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής της Κύπρου, Χ. Πισσαρίδης ανέφερε ότι «ο κ. Ολάντ, στο πρόσωπο του οποίου είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες για αλλαγή στάσης στην Ευρώπη σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής, έχει εξαφανιστεί». Και είναι απολύτως φυσικό, αφού τα συμφέροντα της γαλλικής αστικής τάξης, παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, ταυτίζονται στο ζήτημα της Κύπρου, όπως και της Ελλάδας, με αυτά των Γερμανών και των άλλων, άρα ενιαία είναι και η στάση τους στη διαχείριση της κρίσης στο νησί.

    Αλλο παράδειγμα: Το Γενάρη, ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με την ηγεσία του ΔΝΤ και αμέσως μετά δήλωσε:
    «(…) το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο, δηλαδή ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο «κούρεμα» χρέους
    (…) Δεν ζητάμε να μας συμπαθήσουν στο Βερολίνο. Αναζητούμε συμμάχους, αλλά η πολιτική της Γερμανίας είναι καταστροφική. Εδώ (στις ΗΠΑ), μπορούμε να βρούμε συμμάχους για να αποτρέψουμε καταστροφικές πολιτικές».

    Δηλαδή, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΔΝΤ είναι εν δυνάμει σύμμαχος των απανταχού «καταπιεσμένεων» από το γερμανικό μοντέλο διαχείρισης της κρίσης.

    Ωστόσο, όπως επανειλημμένα δήλωσε ο Β. Σόιμπλε, η θέση της Γερμανίας για τη διαχείριση της κρίσης στην Κύπρο ταυτιζόταν εξ αρχής με αυτήν του ΔΝΤ, το οποίο κατά κοινή ομολογία κράτησε και την πιο σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις πριν και μετά το «όχι» της κυπριακής Βουλής.

  4. NM 20:17 05/04/2016

    ΟΤΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΨΙΕΥΔΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ…

    ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…
    =============================
    Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
    Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016
    (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 ειχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της διόρθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
    ===========================================================
    ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…
    Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.
    Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.
    Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι έκαναν σημαία τους τις απίθανες καταγγελίες διαφόρων περιθωριακών στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ. Στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2016 δεν σημειώνεται μονάχα ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15,2% αλλά και το ότι το Μνημόνιο κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε οριακό πρωτογενές πλεόνασμα.
    Mας κόστισε μερικά δισεκατομμύρια παραπάνω αλλά τουλάχιστον ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες πείστηκαν ότι δεν ήταν στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζαμε.

  5. NMan. 19:46 05/04/2016

    Αφιερώνεται σε κάθε ΕΝΤΙΜΟ ιδεολόγο αριστερό.

    Το σκληρό πορνό του ΣΥΡΙΖΑ και η ‘’νομιμοποίηση’’ της συμβίωσης

    είναι η επιδίωξη συνεργασιών (και κυβερνητικής, δεν έχουν διαψεύσει στο κόμμα αυτό τα σχετικά λεγόμενα, ακόμη και στελεχών τους) με την Ακροδεξιά. Ακόμη κι αν ξεχάσουμε το παρελθόν του κ.Καμμένου και πολλών στελεχών αυτού του λαϊκίστικου και προσωποπαγούς κόμματος, ακόμη κι αν παραβλέψουμε τις θέσεις τους για τα ατομικά δικαιώματα, τους μετανάστες, την Αστυνομία, το Λιμενικό, τους Κομάντος, την Εκκλησία, το Έθνος κλπ, έρχεται ο περιπλανώμενος πασοκογενής κ. Δημαράς, ο «συνήγορος» της φίλης του Κασιδιάρη Β. Παπαχρήστου, να μην ψηφίζει την άρση της ασυλίας του και να δικαιολογεί μετά την πράξη του με ψέματα και με γελοιότητες. Ολόκληρο δε το κόμμα αρνείται να ψηφίσει τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χ.Α. και όχι βέβαια για τους λόγους δημοκρατικής τάξης που επικαλούνται η κα Κωνσταντοπούλου και ο κ. Λαφαζανης ή για να εκδικηθούν που δεν ασχολείται ο ΣΥΡΙΖΑ όσο θα ήθελαν μαζί τους όπως ο εγωκεντρικός Μ.Γλέζος. Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, ο βουλευτής των ΑΝΕΞΕΛ κ.Καπερνάρος, είναι συνήγορος Χρυσαυγίτη (υπεύθυνος για μια από τις 8 αναβολές της δίκης του. Ο πελάτης του δηλώνει-σαν το Ρουπακιά;-πως δεν είναι μέλος των Νεοναζί), που μαζί με την πρωταθλήτρια των δικαστικών αναβολών (8+3) Σκορδέλη, κατηγορούνται πως μαχαίρωσαν τρεις δύστυχους Αφγανούς. Ας δηλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους πως δεν θα συνεργαστεί με αυτούς τους κυρίους, με τον αρχηγό τους, με την κα Κουντουρά και με όλους τους.

  6. Mνήμων 19:08 05/04/2016

    ‘’ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΕΛΟΣ!»

    διακήρυξε ο Π. Καμμένος – Πάνε για πρωτιά οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»
    Mνημόνιο, τέλος για την Ελλάδα, ανεξάρτητη γεωπολιτική και γεωστρατηγική γραμμή, δανειοδότηση των αναγκών της που θα προκύψουν από χώρες, όπως η Ρωσία ή η Κίνα και άμεση επιστροφή στην ανάπτυξη αντί της υφεσιακής πολιτικής που ακολουθείται σήμερα, είναι οι βασικές γραμμές ενός πολιτικούς προγράμματος που θα αναλύσει στην παρουσίασή του την ερχόμενη Τετάρτη 4 Απριλίου ο Π. Καμμένος!
    Με αυτό το καινοτόμο και ειλικρινές πρόγραμμα (είναι το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει επίσημα την πρόθεσή του να αποχωρήσει η Ελλάδα από το Μνημόνιο), ο Πάνος Καμμένος παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, και επιστροφή της στις αγορές μετά από βασικές συμφωνίες ανεξάρτητης χαμηλότοκης δανειοδότησης με τρίτες χώρες.
    Ο Π. Καμμένος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό διακήρυξε την ακυρότητα του Μνημονίου καταγγέλλοντας ότι «δεν ισχύει, είναι άκυρο και αντισυνταγματικό»! Τόνισε επίσης πως δεν αναγνωρίζει το χρέος των τόκων και πιστεύει στην
    πληρωμή μόνο του κεφαλαίου των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και όχι των τόκων.
    **«Πιστεύουμε στην Ευρώπη των λαών αλλά άλλαξε από τον Απρίλιο του 2010 που η Γερμανία αποφάσισε να αντιμετωπίζει τους εταίρους ως εταίρες», πρόσθεσε.
    Με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει ο κ. Καμμένος, όπως είπε ο ίδιος, δε θα υπάρξουν ανάγκες δανεισμού.
    ***«Εάν όμως χρειαστεί να δανειστούμε, θα απευθυνθούμε σε τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία», είπε και η παραπάνω φράση σηματοδοτεί μείζονα γεωστρατηγική στροφή στις αγοράς των BRICS. Συνεργάτες του υποστήριζαν ότι «Χώρες όπως η Ρωσία ή η Κίνα παρακαλάνε να μας δανειοδοτήσουν και να αποκτήσουν προνομιακή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά»…
    ***«Σκοπός μας είναι να κυβερνήσουμε χωρίς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ», επισήμανε ενώ για την Αριστερά είπε ότι μπορεί να υπάρξει σύγκληση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα θέματα.
    Τα παραπάνω είναι άκρως σημαντικά και δείχνουν ότι υπάρχει συγκεκριμένη επεξεργασία επιμέρους ζητημάτων, ενώ φαίνεται ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» κτυπάνε ακόμα και την πρωτιά, καθώς στελέχη τους θεωρούν ότι «Η πτώση της ΝΔ θα συνεχιστεί όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ενώ για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να υπερβεί τα ποσοστά που παρουσιάζει τώρα.»…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.