ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής»

Koυβέλης: Οι συνθήκες είναι ώριμες για να συναντηθούμε με τον ΣΥΡΙΖA

Την ετοιμότητά του να επιστρέψει στο κυβερνών κόμμα, ύστερα από ενδεχόμενη πρόσκληση από τον πρωθυπουργό εκφράζει στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.
kouvelis

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, ώστε κάποια στιγμή η κοινωνία και η οικονομία να βγουν από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της κρίσης», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, χωρίς να αποκλείει ενδεχόμενη μελλοντική υπουργοποίησή του.

Εκτίμησε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «το περασμένο καλοκαίρι, πραγματοποίησε μία σημαντική ευρωπαϊκή στροφή, καρπός της οποίας ήταν η σκληρή αλλά αναγκαία συμφωνία με τους δανειστές και η αποδοχή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ της θέσης ότι η ευρωζώνη αποτελεί μονόδρομο για τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η εξέλιξη αυτή, επισήμανε ο κ. Κουβέλης «αίρει σε μεγάλο βαθμό τους λόγους που κατέστησαν επιβεβλημένη την αποχώρησή μας από τον Συνασπισμό το 2010», συμπληρώνοντας ότι «είναι θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστεί ένα σχέδιο πολιτικής και οργανωτικής συμπόρευσης των δυνάμεων, που, με κορμό εκείνον, εργάζονται για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι ειλικρινής όταν λέει ότι δεν έχει εκλογικό σενάριο, πόσω, μάλλον, που, εν προκειμένω, η λαϊκή εντολή είναι και ρητή και πρόσφατη»

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. SPARTA. 19:50 03/04/2016

  Μιά φορά προδότης, πάντα προδότης.Ό μπαρμπα Φανούρης μετά την μνημονειακή συγκυβέρνηση στην οποία συμμετείχε, του έλειψε η εξουσία και μιά και ο χρόνος του προδότη Τσίπρα τελειώνει, είπε να προλάβει να αράξει τον πισινό του σε κάποια Υπουργική καρέκλα της σαπιοκυβέρνησης της Εθνικής συμφοράς.Που θα ξαναβρεί τέτοια ευκαιρία, τώρα που όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν το ποιόν του.

 2. O κ. Κουβέλης τώρα στα βαθειά του γεράματα καλείται να δουλέψει πολύ πιο σκληρά.
  Θα αναγκαστεί μετά την μοιρασιά των καρεκλών, ν´αναλαβει δυό τρία υπουργεία ο ιδιος , εφόσον δεν θα κουβαλάει μαζί του άλλους συντρόφους ή μέλη του παλιού του κόμματος, ενώ η παλιά του αρρώστια, αυτή του «4-2-1″ , βρήσκεται παλι σε άνθιση αιτιολογώντας τα σπασμωδικα του παραπατήματα .

 3. O κ. Κουβέλης τώρα στα βαθειά του γεράματα καλείται να δουλέψει πολύ πιο σκληρά.
  Θα αναγκαστεί μετά την μοιρασιά των καρεκλών, ν´αναλαβει δυό τρία υπουργεία ο ιδιος , εφόσον δεν θα κουβαλάει μαζί του άλλους συντρόφους ή μέλη του παλιού του κόμματος, ενώ η παλιά του αρρώστια, αυτή του 4-2-1, βρήσκεται παλι σε άνθιση αιτιολογώντας τα σπασμωδικα του παραπατήματα .

 4. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ!!!
  Η τεράστια πολιτική (πανευρωπαικά) προσωπικότητα του Κουβέλη, το διεθνές κύρος, τα υψηλά εκλογικά ποσοσστά που κουβαλάει προσωπικά (μπετόν) και αυτή η γοητεία του νέου και φρέσκου που εκπέμπει (με ή χωρίς μουστάκι) σε συνδυασμό με την ανυπόκριτη σοβαρότητα, την οξυδέρκεια, τις αταλάντευτες θέσεις και τις σύγχρονες νεωτερικές (έως μεταμοντέρνες) πολιτικές του ιδέες, θα φέρουν πολιτικό σεισμό στη χώρα και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού αν, λέμε αν, συνεργαστεί με τον Σύριζα!
  Φημολογείται, ότι στο άκουσμα και μόνον αυτής της προοπτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη υπέβαλε την παραίτηση του και ανεχώρησε για το Άγιον Όρος. Αναμένονται οι παραιτήσεις και άλλων πολιτικών αρχηγών, του Β. Μαρινάκη από τον Ολυμπιακό και η επιστροφή του Β. Λεβέντη στο κανάλι 67. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι στο άκουσμα της είδησης ο Β. Σόιμπλε είπε: » Όχι ο Κουβέλης!» και αυτοπυροβολήθηκε!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.