• Πανελλαδικές: Εκτοξεύονται Νομικές και Ιατρικές Σχολές

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κοτόπουλο στήθος γεμιστό με μανιτάρια και γραβιέρα

kotopoulo1

Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες (μόνο το πράσινο μέρος)
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο , ψιλοκομμένο
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί γραβιέρα
φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι
2 αυγά, χτυπημένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα, ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και σοτάρετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε το θυμάρι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά προσθέστε αλατοπίπερο και το τριμμένο τυρί, ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη.
Κόψτε μια οριζόντια σχισμή σε κάθε ένα από τα στήθη κοτόπουλου, δημιουργώντας μια τσέπη. Μην το κόψετε μέχρι την άλλη άκρη του. Τοποθετήστε σε κάθε τσέπη το ένα τέταρτο του μείγματος μανιταριών/τυριού σε κάθε μια σχισμή.
Λαδώστε ένα ταψί ή καλύψτε το με λαδόκολα και αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε τρία πιάτα βάζετε διαδοχικά, αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα και τη τριμμένη φρυγανιά. Περνάτε ένα ένα τα στήθη πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγό και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά. Φροντίστε να καλύπτονται πλήρως με κάθε ένα από τα τρία υλικά.
Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσατε για να σοτάρετε τα μανιτάρια και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα στήθη για 4′-5′ περίπου από κάθε πλευρά. [Γυρίστε τα προσεκτικά με σπάτουλα].
Μόλις ροδίσουν τα στήθη και από τις δύο πλευρές τα μεταφέρετε στο ταψί. Ψήνετε για 15′-20′ στο προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά μέσα χωρίς τα χάσει τους χυμούς του.

Πηγή : cookingwithchopin.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.