ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Συμφωνία με Cosco

Κουμουτσάκος: Νεοφιλελεύθερος ο Αλέξης Τσίπρας

«Νεοφιλελεύθερο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη σημερινή υπογραφή παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco.

«Ο κ. Τσίπρας βάζει την υπογραφή του σε πολιτικές που χαρακτήριζε νεοφιλελεύθερες. Ο νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του» τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι έχει προηγηθεί η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

«Καλοσωρίζουμε την καθυστερημένη προσχώρηση στην πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την πορεία της αξιολόγησης ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε ότι όπως φαίνεται η κυβέρνηση έχει πρόθεση να δεχθεί μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε υφεσιακά και αναποτελεσματικά.

«Η κυβέρνηση ομολογεί απολογία συνθηκολόγησης 5,5 δισ» δήλωσε, εκφράζοντας την εκτίμηση πως με τα μέτρα αυτά η χώρα δεν θα ανακάμψει ούτε θα μαζέψει χρήματα.

Σχετικά με τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του κ. Δρίτσα κατά το παρελθόν, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση, το κατά πόσον θέσεις που έχουν δημοσίως εκφραστεί από στελέχη της και αρμόδιους υπουργούς αναιρούνται. Έκανε, μάλιστα λόγο, για ασυνέπεια και αναποτελεσματικότητα.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε για οργανώσεις που παρεμβαίνουν για ύποπτους λόγους, υποστηρίζοντας πως όσο συνεχίζονται οι καταστάσεις αυτές, θα υπονομεύεται η εικόνα της χώρας.

«Δικαιώνονται δυστυχώς οι επιφυλάξεις όσον αφορά την υλοποίηση της συμφωνίας με την Τουρκία. Ο κίνδυνος για νέες ροές επιφυλάσσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις» τόνισε, εγκαλώντας ως «υπόλογη» την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για αναποτελεσματικούς χειρισμούς.

Ο κ. Κουμουτσάκος απαντώντας σε ερώτηση για το νέο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη σημείωσε πως στη ΝΔ βλέπουν «μια απόπειρα να αποκτήσουν πολιτική έκφραση γνωστές πολιτικές φιλοδοξίες».

Σχολιάζοντας315 σχόλια, ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε πως αυτές είναι κακός οιωνός για την ελευθεροτυπία και πως πρόκειται για απόφαση ιδεολογικής τυφλότητας και αντιδημοκρατικής αντίδρασης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.