ΚΟΣΜΟΣ

Από πρώην πράκτορες της CIA η έρευνα

Κρεμλίνο: Στόχος των Panama Papers είναι ο Πούτιν!

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ο βασικός στόχος» των Panama Papers, που αποκαλύπτουν ότι πρόσωπα του περιβάλλοντός του, και συγκεκριμένα στενοί του φίλοι, εμπλέκονται στη μεταφορά κεφαλαίων σε υπεράκτιες εταιρείες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, καταγγέλλοντας μία δημοσιογραφική έρευνα «που βρίθει εφευρημάτων» και «πλαστών στοιχείων» που στόχο έχουν «να αποσταθεροποιήσουν» τη χώρα.
President Putin chairs a government meeting in Novo-Ogaryovo residence outside Moscow

«Ο Πούτιν, η Ρωσία, η χώρα μας, η σταθερότητά μας, οι προσεχείς εκλογές είναι ο κύριος στόχος. Ο στόχος είναι η αποσταθεροποίηση» της χώρας, είπε ο εκπρόσωπος εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει «τίποτε συγκεκριμένο ή καινούργιο» ως προς τον πρόεδρο της Ρωσίας στην έρευνα αυτή η οποία, κατά τη γνώμη του, πραγματοποιήθηκε από «πρώην πράκτορες της CIA ή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

«Την ξέρουμε καλά αυτήν την αυταποκαλούμενη δημοσιογραφική κοινότητα. Υπάρχουν πολλοί στους κόλπους της για τους οποίους η δημοσιογραφία δεν είναι η κύρια δραστηριότητα. Πολλοί είναι πρώην υπάλληλοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών»

Υποψίες για το γεγονός ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο περίγυρός του διαθέτουν μία κολοσσιαία περιουσία κρυμμένη σε φορολογικούς παραδείσους είχαν έλθει στην επιφάνεια από τις αποκαλύψεις των WikiLeaks το 2010, όταν διέρρευσε ο τεράστιος όγκος των αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των Panama Papers, το στενό περιβάλλον του προέδρου της Ρωσίας έχει συγκεντρώσει με την πάροδο των ετών εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τα αρχεία αποκαλύπτουν ένα δίκτυο μυστικών offshore συναλλαγών και δανείων, ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που οδηγεί κατευθείαν στον κλειστό κύκλο του Πούτιν.

Αν και το όνομά του δεν εμφανίζεται σε κάποιο από τα αρχεία, αποκαλύπτεται ότι οι φίλοι του έχουν κερδίσει εκατομμύρια από συναλλαγές που δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την «εποπτεία» του. Ο στενός του φίλος Σεργκέι Ρολντούκιν εμφανίζεται να κατέχει τουλάχιστον επτά υπεράκτιες εταιρείες στον Παναμά, στις Παρθένες Νήσους, στο Μπελίζ...Στο επίκεντρο των συναλλαγών βρίσκεται η Bank Rossia, και ο βασικός της μέτοχος και στενός φίλος του Πούτιν Γιούρι Κοβαλτσόφ. Τα ίχνη των συναλλαγών αυτών ξεκινούν από τον Παναμά και περνούν μέσω της Ρωσίας, της Ελβετίας και της Κύπρου για να φθάσουν στους υπόλοιπους φορολογικούς παραδείσους.

«Αυτή η Πουτινοφοβία στο εξωτερικό έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που τελικά είναι ταμπού να πει κανείς κάτι καλό για τη Ρωσία, ή για πράξεις της Ρωσίας ή για ρωσικά επιτεύγματα. Αλλά είναι must να λέγονται κακά πράγματα, πολλά κακά πράγματα, και όταν υπάρχει κάτι να ειπωθεί τότε αποκρύπτεται. Αυτό είναι προφανές για εμάς», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απευθυνόμενος στα αντανακλαστικά της ρωσικής κοινής γνώμης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Mνήμων 17:32 04/04/2016

  Ρωσική βόμβα στον ΟΗΕ! Κατάθεσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας στοιχεία-ντοκουμέντα για την προμήθεια οπλισμού των τζιχαντιστών, από την Τουρκία!
  Η Τουρκία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ;

  Την ημέρα που η Παλμύρα έπεφτε στα «χέρια» των τζιχαντιστών, που εξόρμησαν από την Τουρκία… οι ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ το…
  γιόρτασαν δεόντως Τουρκία, στην ίδια περιοχή που εκπαιδεύτηκαν κι εξόρμησαν οι τζιχαντιστές!

  Ο Vitaly Churkin, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσία στον ΟΗΕ, κατέθεσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού, στοιχεία-ντοκουμέντα για τις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών, από την Τουρκία, στους «εξεγερμένους» για τον «εκδημοκρατισμό» της Συρίας και στις περιοχές που βρισκόταν υπό των έλεγχο των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η Daesh.
  Ο Vitaly Churkin, επισήμανε:
  «Ο κύριος προμηθευτής όπλων, πυρομαχικών των μαχητών της Daesh στη Συρία, είναι η Τουρκία, που χρησιμοποιεί γι” αυτό τον σκοπό Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις – ΜΚΟ…».
  Μάλιστα, στα στοιχεία που κατάθεσε, αναφέρονται συγκεκριμένες «ανθρωπιστικές» οργανώσεις (ΜΚΟ), όπως «Bechar», «Lyilikder», «Ίδρυμα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου» και πως οι ΜΚΟ χρηματοδοτήθηκαν -το 2015- με το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δράση τους…
  Η Τουρκία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ;
  Η Τουρκία δεν είναι ο κύριος «παρτενέρ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπίσουν το «προσφυγικό» κι υποψήφια να εισέλθει στη «μεγάλη δημοκρατική ευρωβπαϊκή οικογένεια»;
  Ο υπερσύγχρονος οπλισμός που ανακαλύπτεται καθημερινά στα χέρια των «εκδημοκρατριστών» της Συρία, των φονιάδων, δεν είναι από κρατικές πολεμικές βιομηχανίες της Γαλλία, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Αυστρίας, των ΗΠΑ… και πάει λέγοντας;
  Αυτά τα όπλα και οπλικά σύστήματα, δεν είχαν πωληθεί «νόμιμα» από τις «πολιτισμένες» ευρωπαϊκές χώρες στην Τουρκία, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ… και πάει λέγοντας;
  Οι ευρωπαϊκές πολιτισμένες χώρες της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανουμένης και της Ελλάδας), δεν δημιούργησαν από την πρώτη ημέρα της «δημοκρατικής εξέγερσης» στη Συρία, για να πέσει η εκλεγμένη, αλλά για τη δύση «αιμοσταγής κυβέρνηση της Συρίας κι ο Άσαντ», τον οργανισμό «Φίλοι της Συρίας»;
  Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα, που στήριξε την Τουρκία, με την επιβολή φονικού εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, για να πέσει το εκλεγμένο, αλλά για τη δύση «αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ»;
  Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα, που στήριξε την Τουρκία,με την παράνομη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της με την Συρία κι εναντίον, ακόμη και των αποφάσεων του ΟΗΕ (λόγο για την διακυβέρνηση της Συρία, έχει ο Συριακός λαός: τελευταία απόφαση ΟΗΕ);
  Kι όλα αυτά… «ξεχνώντας» τη στάση της φίλης Συρίας, το πως στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας στην κρίση του ’87: Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»! «Λαοί χωρίς μνήμη, δεν έχουν μέλλουν»… τόνιζε συχνά ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο λαός μας έχει μνήμη… η μνημονιακές κυβερνήσεις ΟΧΙ!
  Συμπτωματικά είναι πως: Ο Βέλγος ΥΠΕΞ Didier Reynders… ήθελε να στηθεί μνημείο για τους ήρωες τζιχαντιστές που πήγαιναν στη Συρία! και Τα κροκοδείλια δάκρυα… της Federica Mogherini)
  Χρειάζονται περισσότερα για να διαπιστώσουμε, αυτό που είχε διαπιστώσει ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ;
  «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.